Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Οκτωβρίου 2021

Παράδειγμα προς (απο)φυγή για τους νέους η Λευκάδα

Έρευνα-καμπανάκι  του  τηλεοπτικού  σταθμού  ΑΝΤ1 για τους κοινωνικούς φορείς

Αποκλεισμένοι κι εγκλωβισμένοι  αισθάνονται οι νέοι της Λευκάδας , σύμφωνα με έρευνα μεγάλου τηλεοπτικού  σταθμού στην Λευκάδα. Οι νέοι που μίλησαν στην κάμερα του ΑΝΤ1  δήλωσαν….φυλακισμένοι! Βλέπουν την Αθήνα ως πόλη μεγάλων…ευκαιριών!

Είναι περίπου γνωστό ότι η νεολαία απέχει από τα πολιτικά δρώμενα και  τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην τοπική κοινωνία. Το διαπιστώνουμε καθημερινά σε κομματικές οργανώσεις, συλλόγους, κοινωνικές δραστηριότητες κτλ. Είναι επίσης γνωστό ότι μεγαλώνει και ωριμάζει μέσα σε μια κοινωνία αφθονίας και υπερκατανάλωσης. Εκείνο όμως που δεν ήταν γνωστό κι αποτελεί την μεγάλη αποκάλυψη  είναι ότι οι νέοι της Λευκάδας  αδυνατούν να “επικοινωνήσουν” με το  μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Λευκάδας που το θεωρούν άψυχο, νεκρό και ένα είδος φυλακής!

Η υπέροχη θάλασσα δεν θα σου μιλήσει! λέει σε μία από τις αποστροφές του λόγου της μία μαθήτρια της Γ΄τάξης του Λυκείου, αφήνοντας άναυδη  την δημοσιογράφο, η οποία φαίνεται να έχει μαγευτεί από το φυσικό τοπίο.

Το ρεπορτάζ αποτελεί καμπανάκι για αιρετούς , δασκάλους και γονείς οι οποίοι πρέπει να κινηθούν γρήγορα ώστε να μην χαθεί το στοίχημα της νεολαίας.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Βεργίνεια 2014 (αναν.)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Τσουκαλάδων προκηρύσσει  τους αθλητικούς αγώνες στίβου “ΒΕΡΓΙΝΕΙΑ 2014”. Οι αγώνες γίνονται σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, τον […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *