Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2019

H καταληλότητα των χώρων άθλησης το νέο μεγάλο στοίχημα για την δημοτική αρχή στην Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου για την αναβάθμιση των γηπέδων ποδοσφαίρου

Εντός των ημερών θα ξεκινήσουν εργασίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, με στόχο να αντιμετωπισθούν οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη καταλληλότητα για τη χρήση τους. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου σημαντικό κονδύλι για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες στα γήπεδα ώστε να πραγματοποιηθούν τα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου. Ανάμεσά τους προβλέπονται αλλαγές περιφράξεων, μελέτη και κατασκευή χώρων υγιεινής, εξοπλισμοί ιατρείων, τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών, συνδέσεις με ΔΕΗ, έκδοση οικοδομικών αδειών κλπ.

Επίσης, εντείνονται οι διεργασίες για την αντιμετώπιση της έλλειψης αθλητικών χώρων, κυρίως ποδοσφαίρου, στη Δημοτική Ενότητα Λευκάδας. Η Δημοτική Αρχή προκρίνει τη λύση της πλήρους αναβάθμισης του γηπέδου Τσουκαλάδων ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της τοπικής ομάδας (και όχι μόνο), αλλά και ως βοηθητικό γήπεδο για τις προπονήσεις των ομάδων της πόλης. Αυτό, μεταξύ άλλων, θα έχει ως αποτέλεσμα την ηπιότερη χρήση του Σταδίου Λευκάδας του οποίου ο χλοοτάπητας έχει αγγίξει το όριο ηλικίας του και σύντομα θα χρειαστεί ανανέωση.

Η Δημοτική Αρχή κινείται στην κατεύθυνση της εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προ ημερών συνάντηση του Δημάρχου, Κ. Δρακονταειδή και Αντιδημάρχου, Γ. Φίλιππα, με τη νέα ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, στην Αθήνα. Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνουν προσπάθειες εξεύρεσης και άλλων χώρων άθλησης.

Σπύρος Πολίτης 

Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εναρκτήρια συνάντηση «ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ 2007-2013», έργο S.T.A.R για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ 2007-2013», έργο S.T.A.R.: Κύκλος συναντήσεων εργασίας με θέμα την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *