Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Σεπτεμβρίου 2021

Σε παραλίες της Λευκάδας τα πρώτα 120.000 m3 άμμου από το έργο της “μετ΄εμποδίων” διάνοιξης του διαύλου

Άναψε το  πράσινο φως από το υπουργείο, προς έκδοση οδεύει η σχετική ΚΥΑ. Παραμένει το πρόβλημα του κόστους μεταφοράς.

Σε οριστική λύση φαίνεται να οδηγούν το θέμα του καθορισμού της ιδιοκτησίας της άμμου, οι συντονισμένες ενέργειες δήμου και περιφέρειας. Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου οικονομικών  και εσωτερικών ετοιμάζουν την  σχετική υπουργική απόφαση που θα επιτρέψει σε δήμο και ΠΕ Λευκάδας να οδηγήσουν τα πρώτα φορτηγά άμμου  αρχικώς σε παρακείμενες παραλίες της Λευκάδας.

Για τον λόγο αυτό έχει αποφασισθεί η  μικρή καθυστέρηση στην εκσκαφή του βορειότερου από τους τρεις προβολείς του διαύλου, όπου αναμένεται  ότι θα αποφέρει και την μεγαλύτερη ποσότητα λευκής άμμου που απευθείας θα μεταφορτώνεται και θα οδηγείται στους χώρους προσάμμωσης των παραλιών της Λευκάδας  με ευθύνη κι επιβάρυνση του εργολάβου.

Μεγάλο πρόβλημα  φέρεται ότι αντιμετωπίζουν δήμος και ΠΕ  Λευκάδας με την ποσότητα της άμμου που έχει εναποτεθεί  στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΤΑΟΛ, όπου η εταιρεία ισχυρίζεται ότι εκεί της υποδείχθηκε ως σημείο εναπόθεσης, άρα δεν υποχρεούται για νέα μετακίνηση χωρίς να της καλυφθούν τα έξοδα της μεταφοράς.

Κι ενώ ακόμα δεν έχει λυθεί οριστικά το ζήτημα της άμμου, νέος πονοκέφαλος προέκυψε για την Περιφέρεια  για την ομαλή εξέλιξη του έργου, αφού η αρχαιολογία  σταμάτησε προσωρινά  το έργο κι  απαιτεί τόσο για την πλευρά του κάστρου, όσο και στο ύψος   στο οχυρό Αλεξάνδρου- Τούρη ή Torretta, που βρίσκεται σήμερα στο νησάκι Φόρτι ανατολικά του διαύλου μεταξύ Νέων Αλυκών και του Φρουρίου Αγίου Γεωργίου,  να  καταγραφεί η περιοχή  από δύτες και ν΄ ακολουθηθεί     διαφορετικός τρόπος  εξασφάλισης των ακτών  με  μεθοδολογία στήριξης διαφορετικής της συμβατικής των πασσάλων. Επιπρόσθετα δε,   ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί  τα υποβρύχια καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ στην περιοχή  , με αποτέλεσμα  να κωλυσιεργεί  η εξέλιξη των εργασιών.

Πάντως απ΄ότι πληροφορούμαστε και αυτά τα θέματα  βρίσκονται   στην  ατζέντα των  θεμάτων  που θα συζητηθούν στην Αθήνα, στις επαφές που θα έχει ο  δήμαρχος  Λευκάδας Κώστας   Δρακονταειδής   με  το πολιτικό προσωπικό και στελέχη των υπουργείων, όπως πληροφορούμαστε κι από το  δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Αθήνα θα μεταβεί σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κ. Δρακονταειδής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Γ. Φίλιππα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν, την Πέμπτη 23.04 και την Παρασκευή 24.04, επαφές με πολιτικό προσωπικό και υπηρεσιακούς παράγοντες, σε σειρά υπουργείων.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κύριος στόχος της αποστολής είναι η προώθηση δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων του Δήμου μας

Ενημέρωση για τις συναντήσεις θα κάνει ο Δήμαρχος στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Λευκάδα,

22 Απριλίου 2015

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τρίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα με απόφαση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας που διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 27 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου , μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ,για […]

Καββαδάς μέχρι..τέλους

Στον Πανιώνιο θα παραμείνει οριστικά ο Βασίλης Καββαδάς. Δεν προχώρησε το ενδιαφέρον Ούνιξ και Μπιλμπάο για τον 22χρονο σέντερ, που […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *