Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Αντίο Πάτρα και Αθήνα…(του Νώντα Νικάκη)

Διαβάζοντας το παρακάτω δημοσίευμα και λαμβάνοντας υπ όψιν και τη τροπολογία που κατάθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των διοδίων η οποία απερρίφθη  από την κυβέρνηση, γίνεται προφανές πως η τροπολογία απορρίφθηκε γιατί έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική επιλογή να διατηρηθούν τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες.

      Να τονίσω ότι πρέπει να συγχαρώ το ΚΚΕ για τον αγώνα που κάνει όμως πρέπει να  επικεντρωθεί για να δοθούν λύσεις στο θέμα των διοδίων για τις μετακινήσεις των τοπικών κοινωνιών. 
     Τώρα όσον αφορά με το θέμα της πλάστιγγας (απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που απαγορεύει από τις 17 Απριλίου να επιβιβάζονται οι νταλίκες στα φέρι μποτ, αν δεν έχουν νωρίτερα ζυγίσει το φορτίο τους), εάν εφαρμοσθεί  σίγουρα θα αραιώσουν τα δρομολόγια των πορθμείων με αποτέλεσμά να υπάρξει «Ναυάγιο» στα φέρι μποτ Ρίου Αντιρρίου.
    Η απόφαση αυτή έχει αναστατώσει τους ναυτικούς της γραμμής και τα πράγματα κινδυνεύουν να μπερδευτούν και να γυρίσουμε σε άλλες εποχές και να ψάχνουμε την Καλυδώνα στο Κρυονέρι η να αρχίσουμε να ταξιδεύουμε στον σαλιγκαρόδρομο Ναύπακτος – Ιτέα και Άσπρα – μαύρα σπίτια πως τα λένε, ανηφόρες,  κ.α…..
       Κύριοι της Περιφέρειας ασχοληθείτε λίγο και με αυτό το θέμα διότι το βλέπω το πάτε γυρεύοντας  να μας κόψετε για καλά την Αθήνα (εγώ προσωπικά έχω να ταξιδεύσω 8-9 χρόνια) αλλά υπάρχουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα στην Αθήνα και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Πατρών που νοσηλεύεται το 50% των Αιτωλοακαρνάνων. 
     Τέλος για το καθεστώς των διοδίων και το κίνημα «δεν πληρώνω» που κάποιοι από αυτούς είναι στα έδρανα της βουλής, κάντε λίγο υπομονή μέχρι το τελευταίο μήνα της τετραετίας θα εφεύρουν και καμιά λέξη για να μοιάζει σαν να μην πληρώνουμε  όπως πχ:  τρόικα -θεσμοί -γεφύρια -έντιμες συμφωνίες, κ.α.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ AGRINIONEWS
      Αν δεν έχετε δει το βιντεάκι εδώ δίπλα για την «ειδική διαδρομή» της Κορίνθου –Πατρών που κρατάει 116 χιλιόμετρα εδώ και χρόνια και θυμίζει βιντεοπαιχνίδι να το δείτε οπωσδήποτε. Ο κ. Μαρκίδης που το έχει φτιάξει κατάφερε να αποτυπώσει το άγχος του να οδηγείς σε ένα δρόμο που αν κάνεις στραβοτιμονιά την πάτησες, αλλά και τον τρόμο να περάσεις αυτό το πράγμα.
        Μόλις τελειώσετε αυτό το βιντεάκι είναι βέβαιο ότι θα αναρωτηθείτε για άλλη μια φορά πού  πάνε τα λεφτά από τα διόδια που πληρώνετε, όσοι είστε τόσο κορόιδα να πληρώνετε ή ραγιάδες όπως λέει κι ένα σχόλιο από κάτω (σημειωτέον, πρέπει να ξέρετε ότι έχει εξαγγελθεί η μη δίωξη για όσους δεν πληρώνουν αλλά ακόμα δεν έχει γίνει νόμος, οπότε να έχετε πάρει τις αποφάσεις σας αν κάνετε τη σχετική αντίσταση). Πολύ δύσκολα ασφαλώς θα βγάλετε συμπέρασμα αν τα λεφτά τα τρώνε τα πιο πολλά σε αυτό το δρόμο οι εργολάβοι ή το αδηφάγο κράτος που εννοείται ότι το πληρώνετε για να φτιάχνει τους δρόμους.
      Επειδή όμως πλέον δεν έχουμε την κυβέρνηση που καταδικάστηκε με την λαϊκή εντολή, αλλά μια άλλη που εννοείται συνομιλεί με τον λαό, έχετε υπόψιν  ότι ένα νέο παιχνίδι παίζεται πλέον με τη Γέφυρα και μένει να δούμε τις αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί το Λιμεναρχείο, δηλαδή το κράτος, λέει-τώρα, όχι πριν από 3 μήνες-ότι τα φορτηγά πρέπει να ζυγίζονται στα Πορθμεία, το Ρίο-Αντίρριο δεν έχει σε καμία πλευρά του εγκατάσταση για ζύγιση και έτσι επί της ουσίας δείχνουν τον δρόμο στα φορτηγά(που είναι ότι έχει απομείνει στα καράβια της γραμμής)να πάνε από τη Γέφυρα, διότι είναι πολλά τα χιλιόμετρα για να ζυγιστούν αλλού. Για να δούμε όμως αυτό μήπως θα φέρει αύξηση στις τιμές για όλους, γιατί ένας ανταγωνισμός προς τη Γέφυρα θα εξαφανιστεί;
       Κάνοντας λοιπόν τη σούμα βλέπουμε ότι στο θέμα των μετακινήσεών μας,-αλλά και του κόστους ζωής και της όποιας αναπτυξιακής προοπτικής -είμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο. Ο λόγος; Δεν υπάρχουν λεφτά για να μπει μια σειρά μετά, και η αντίδραση είναι μόνο ένα αναποτελεσματικό «δεν πληρώνω». Μόνο που όσοι περιμένετε να αλλάξει αυτή η κατάσταση πρέπει να πληροφορηθείτε το εξής: Μέχρι που «ΘΑ αναθεωρηθούν οι συμβάσεις», όπως είπε ο κ. Σταθάκης, το τμήμα Ραχών- Στυλίδας του Ε65 που ανακατασκευάστηκε με έξοδα του Δημοσίου παραδόθηκε στην κοινοπραξία Κεντρική Οδό (Μπόμπολας), η οποία και θα το διαχειρίζεται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και συντήρησης του Ε65. Θα παίρνει δηλαδή τα διόδια για να το συντηρεί κιόλας… Τώρα, όλα αυτά, όχι πριν από χρόνια, έτσι; Είπε κανείς τίποτε;
Γ.Σ.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Ρώσικη ρουλέτα” με τις ζωές 25.000 ανθρώπων στη Λευκάδα – Νέο καρδιολογικό περιστατικό με ασθενή από το Μεγανήσι

Νέο καρδιολογικό  περιστατικό με ασθενή από το Μεγανήσι αποδεικνύει χρόνο αντιμετώπισης  εμφράγματος πάνω από δύο ώρες! Εκτός της παιδιατρικής κλινικής […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights