Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Σεπτεμβρίου 2021

Mεγάλη Δευτέρα και για το αναψυκτήριο στο Φανάρι

Επανέρχεται μέσα σε Μεγάλη Εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως σχεδόν μοναδικό θέμα συζήτησης , το κτίριο που στεγάζεται το αναψυκτήριο στο Φανάρι. ‘Ένα θέμα που κρατείται μόνιμα πλέον στην επικαιρότητα από τον περασμένο Οκτώβριο , αφού απασχολεί το συμβούλιο σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση με το ένα ή τον άλλο τρόπο ανεβαίνοντας σιγά-σιγά  τον “Γολγοθά” της σκληρής πραγματικότητας. Ένα θέμα που μόλις πριν λίγες ημέρες φανέρωσε την  “oμάδα αντιπολίτευσης”  μέσα στην συμπολίτευση του δημάρχου κ. Παύλου Δάγλα .

Τελεσίγραφο από ΕΤΑΔ: Μην ακουμπάτε πλέον το κτίριο  μας στο Φανάρι. Η ώρα της αλήθειας, του λογαριασμού και των ευθυνών

Τέσσερα δεν εισέπραξε δια των επαφών του, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κλιμάκιο αιρετών του δήμου Μεγανησίου, τόσο καθαρά,  ώστε να πεισθεί κι ο   “άπιστος θωμάς” του Δημοτικού Συμβουλίου που πρωτοστάτησε άθελά του στην   μίνι “ανταρσία”  κατά των χειρισμών του δημάρχου κ. Παύλου Δάγλα, καθιστώντας  πλέον εαυτόν   “αναλώσιμο”  κι επομένως  “τρωτό ” , στον επόμενο ανασχηματισμό της δημοτικής ομάδας. Σύμφωνα με αυτές λοιπόν το κτίριο στο Φανάρι :

Δεν διεκδικείται (χάσιμο χρημάτων και χρόνου)

Δεν πωλείται  ( θα ήταν απλησίαστο το τίμημα κι ανέφικτο λόγω υπερβολικού ενδιαφέροντος)

Δεν κατεδαφίζεται (γρατζουνιά κάποιος εάν κάνει οδηγείται στο αυτόφωρο)

Δεν εκχωρείται (ενοικιάζεται) παρά μόνο  απευθείας  από την ΕΤΑΔ

Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;

Η δημιουργία του αναψυκτήριου στο Φανάρι , κρίνοντας εκ του αποτελέσματος,  έφερε τ΄αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα,κυρίως όμως:

Α) Αλλοίωσε  το φυσικό περιβάλλον σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του Μεγανησίου

Β) Ζημίωσε του δημότες μαζί με τα γνωστά πρόστιμα, περίπου σήμερα στις 120.000 ευρώ

Γ) Αύξησε την πιθανότητα πλέον η εκμετάλευσή του αντί  να αποδίδει πόρους αναγκαίους στην τοπική κοινωνία, να τους μεταφέρει   σε ανθρώπους ή επιχειρήσεις  εκτός Μεγανησίου

Χρειάζεται δικηγόρος;

Από το 2011 θεωρεί η Κτηματική Υπηρεσία ότι έχει ειδοποιηθεί ο δήμος Μεγανησίου ότι δεν έχει την κυριότητα του κτιρίου. Μένει λοιπόν να δούμε το επίσημο έγγραφό  με το οποίο θα ενημερώνει το δήμο Μεγανησίου  για τις αποφάσεις της. Ανάλογα λοιπόν με το τι θα αναφέρει  ας εκτιμηθεί τότε τι πρέπει να πράξει ο δήμος, ώστε να περιορίσει από τα πρόστιμα την διαφαινόμενη ζημιά.

Από καθαρά ψυχαγωγικής άποψης πάντως , θα είναι δυνατό κανείς απρόσκοπτα ν΄απολαμβάνει τον καφέ του στο Φανάρι!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *