Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσκληση σε νέα σύσκεψηστην Λευκάδα , την Δευτέρα 6 Απριλίου για την υγεία

       Το τελευταίο διάστημα οι κινητοποιήσεις σωματείων, φορέων και  κατοίκων για την υγεία στο Νομό μας και ιδιαίτερα για το Νοσοκομείο ήταν αρκετές. Με τις δράσεις μας αναδείξαμε τα προβλήματα της υγείας στο νομό μας πανελλαδικά  και πιέσαμε τους αρμόδιους παράγοντες για την   άμεση αντιμετώπιση τους. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει βρεθεί βιώσιμη λύση.  Τώρα κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δημόσιες δομές υγείας του νομού μας.

Η λογική των προτάσεων για κάλυψη των κενών  θέσεων του νοσοκομείου με αποσπάσεις τρίμηνες ή με  μετακινήσεις των αγροτικών και Γενικών  γιατρών από το Κ.Υ. Βασιλικής όχι μόνο  δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά υπονομεύουν και την ίδια τη λειτουργία τους . Η πρόσφατη υπόσχεση του Υπουργού για τρίμηνη απόσπαση ενός παθολόγου από τα Γιάννενα έμεινε μόνο υπόσχεση…

Για να επαναλειτουργήσουν άμεσα η παθολογική, η ορθοπεδική κλινική και για να καλυφθούν τα κενά στις άλλες κλινικές και τμήματα , χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση ΤΩΡΑ και προσλήψεις  χωρίς γραφειοκρατία και κωλύματα.

Μπροστά σε αυτά τα σοβαρά προβλήματα στις Δημόσιες δομές υγείας  στο Νομό μας, τα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, καλούμε σε σύσκεψη όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και σωματεία, την  ΔΕΥΤΕΡΑ  6  ΑΠΡΙΛΗ  και  ώρα  7.30 μ.μ  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να ληφθούν  αποφάσεις  για το πλαίσιο και  τις  μορφές,  στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεση επαναλειτουργία της παθολογικής και ορθοπεδικής κλινικής.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.
  • Κατάργηση των χαρατσιών, πληρωμών και κάθε επιχειρηματικής δράσης στη υγεία.
  • Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

ΤΑ  Δ.Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σύλλογος εργαζομένων ΓΝΛ: Εννιά επικουρικοί εργαζόμενοι φεύγουν το επόμενο έτος

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. του νοσοκομείου  διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας του. Η συγκυβέρνηση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *