Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2022

Επιδιορθώθηκε η ζημιά στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην Πρέβεζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σε συνέχεια των ενεργειών μας για την αντιμετώπιση των χρονιζουσών βλαβών του δικτύου ύδρευσης, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου τμήματος του αγωγού που υδρεύει τη Λευκάδα από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, στο ύψος του κλειστού κολυμβητηρίου Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, με συνεργασία των Συνδέσμων Ύδρευσης Λευκάδας και Πρέβεζας έγινε αντικατάσταση του φθαρμένου τμήματος μήκους 40 μέτρων, το οποίο συνδέει τον χαλυβδοσωλήνα με έναν από τους δίδυμους υποθαλάσσιους αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Πρόκειται για μια παρέμβαση ιδιαίτερης σημασίας που αποκατέστησε διαβρωμένο τμήμα αγωγού το οποίο με συχνές βλάβες που εμφάνιζε για πάνω από δυο χρόνια δημιουργούσε προβλήματα στην υδροδότηση της Λευκάδας, αλλά και κατασπατάληση του νερού. Υπενθυμίζουμε ότι παρέμβαση στο συγκεκριμένο τμήμα του αγωγού πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο μας ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, οπότε με μέριμνα της μόλις εκλεγείσας Δημοτικής Αρχής, είχε γίνει προσωρινή αποκατάσταση του μεταλλικού αγωγού.

Σήμερα, με την τοποθέτηση αγωγού σύγχρονης τεχνολογίας, ολοκληρώνουμε με επιτυχή τρόπο την παρέμβασή μας. Τονίζουμε δε ότι η συνεργασία των Συνδέσμων Ύδρευσης Λευκάδας και Πρέβεζας θα συνεχιστεί με στόχο την αναβάθμιση του Δικτύου και την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών στους δημότες.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *