Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Μαΐου 2021

Το Επιμελητήριο Λευκάδας απαντά στον Εμπορικό Σύλλογο για το παρεμπόριο

Απάντηση σε επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας

Σε απάντηση της υπ. αριθμ. 6 /23-3-2015 επιστολής του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας προς το Επιμελητήριο αναφορικά με το θέμα της συνάντησης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στο Νομό Λευκάδας το πρώτο που θα θέλαμε να διευκρινίσουμε είναι ότι αυτή δεν προγραμματίστηκε με γνώμονα την προβολή του Επιμελητηρίου, αλλά προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο οξύ πρόβλημα του παραεμπορίου.

Είναι γεγονός ότι η πρόσκληση προς τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού εστάλη στις 23 Μαρτίου. Όμως, αυτό συνέβη εκ παραδρομής και όχι από έλλειψη σεβασμού ή διάθεση απαξίωσης προς αυτούς, όπως υποστηρίζεται στην επιστολή, δεδομένου ότι:

α) Η ενημέρωση για την επικείμενη συνάντηση και η πρόσκληση στα mail ΟΛΩΝ των επαγγελματιών (κατά συνέπεια και στα mail των διοικήσεων των Εμπορικών Συλλόγων όλου του Νομού), αλλά και των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εστάλη τόσο στις 18/3 όσο και στις 20/3. Αυτό σημαίνει ότι είχατε λάβει την πρόσκληση ως επαγγελματίες δυο φορές κατά τις παραπάνω ημερομηνίες και ήσασταν ενήμεροι για την συνάντηση τόσο εσείς όσο και όλοι οι υπόλοιποι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού, καθώς και τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων.

β) Η ανακοίνωση για την συνάντηση διενεμήθη σε όλα τα καταστήματα της πόλης της Λευκάδας την Παρασκευή 20/3 προκειμένου να είναι ενήμερος ο εμπορικός κόσμος της πόλης.

γ) Την Δευτέρα 23/3 εστάλη υπενθυμιστικό sms στα κινητά όλων των μελών του φορέα.

Απαριθμούμε τις παραπάνω ενέργειες προκειμένου να τονίσουμε εκ νέου ότι η ονομαστική αποστολή πρόσκλησης στους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού έγινε όντως εκ παραδρομής και ο ισχυρισμός σας ότι δεν μπορούσατε να παρευρεθείτε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ευσταθεί κατά τη γνώμη μας, αφού αφενός μεν γνωρίζατε μέρες πριν την επικείμενη συνάντηση αφετέρου δε θεωρούμε αδύνατο να είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας.

Επιπρόσθετα, με το υπ. αριθμ. 6/23-3-2015 έγγραφό σας μας ζητούσατε την αναβολή της συνάντησης και το προγραμματισμό της σε κάποια σύντομη ημερομηνία με σκοπό την από κοινού εύρεση λύσεων. Το έγγραφο αυτό, ωστόσο, εστάλη στα γραφεία του φορέα τη Δευτέρα 23/3 και ώρα 15.19, δηλαδή σε ημερομηνία και ώρα που ήταν πρακτικά αδύνατο να προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια και θεωρούμε ότι απώτερος σκοπός του ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Εξάλλου, είναι γεγονός ότι ο φορέας μας τη τελευταία τριετία έχει οργανώσει μεγάλο αριθμό συναντήσεων (πάνω από δέκα) με θέμα το παραεμπόριο στις οποίες πάντοτε καλούνταν και παρευρίσκονταν οι διοικήσεις των εμπορικών συλλόγων του Νομού, πράγμα που αποδεικνύει τις προθέσεις μας και τη διάθεση συνεργασίας που μας χαρακτηρίζει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας τονίζουμε ότι οποτεδήποτε επιθυμείτε μπορείτε να απευθυνθείτε στο φορέα μας για κατάθεση προτάσεων και την από κοινού επιδίωξη λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού.

 Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Θεόδωρος Βερύκιος: “Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και με κάθε μέσο την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Πρόσφατα δημοσιεύματα  σε  έντυπα  και ηλεκτρονικά   Μ.Μ.Ε. σχετικά με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *