Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Αυγούστου 2021

Μήνυμα δημάρχου Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου δεν είναι απλώς μια επέτειος, μια αφορμή για εθιμοτυπικές δηλώσεις και παρεμβάσεις. Στον αντίποδα, είναι μια μέρα ορόσημο για τη γέννηση του ελληνικού έθνους και λαού, η πλέον ιδανική για να αφουγκραστούμε τα μηνύματα που αποστέλλουν οι πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας μας. Τα μηνύματα της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας, μα και της δύναμης που έχουν οι άνθρωποι όταν ενωμένοι αναλαμβάνουν να ορίσουν τη μοίρα τους.

Η επανάσταση του 1821, η απόφαση των σκλάβων να πολεμήσουν τη σκλαβιά και να κατακτήσουν την ελευθερία, με τίμημα ακόμη και τον θάνατό τους, είναι μια στιγμή τομής στην Ιστορία των Ελλήνων, στην Ιστορία του Ανθρώπινου Γένους. Είναι εκείνο το παρελθόν που αδιάκοπα συνομιλεί με το παρόν και το μέλλον, ορίζοντας ως χρέος κάθε επόμενης γενιάς την ανυποχώρητη αντίσταση απέναντι σε κάθε μορφή τυραννίας.

Η αναμέτρηση με το ηθικό καθήκον είναι καθημερινή, αφορά τις αρχές, τις αξίες, συνολικά τον τρόπο ζωής που επιλέγουμε ως άτομα, ως κοινωνία, ως λαός. Οι προκλήσεις της σημερινής εποχής νοηματοδοτούν το σινιάλο που μας κάνουν οι πρόγονοί μας, το μήνυμα να οικοδομήσουμε μια πατρίδα ελεύθερη, με ελεύθερους ανθρώπους και αλληλέγγυες σχέσεις με τους γείτονες. Και αν το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινά από ένα βήμα, οι πιο μεγάλοι αγώνες ξεκινούν από τον τόπο που κατοικούμε, που εργαζόμαστε, τον τόπο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

 24 Μαρτίου 2015

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *