Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής και η κοινωνία

 Είναι γνωστό στα κομματικά μέλη ότι η οργάνωση του κάθε τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι ο διαμεσολαβητής μεταξύ της κοινωνίας και της κυβέρνησης. Ο ιμάντας που έλεγαν οι παλιότεροι στο κόμμα.
Μερικοί νέοι βουλευτές με μικρή θητεία στην οργάνωση δεν το έχουν εμπεδώσει αυτό και με τις ενέργειες τους εκθέτουν και τον εαυτόν τους και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην γνωστή ανακοίνωση του βουλευτή Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της παθολογικης του νοσοκομείου Λευκάδας. Ανακοίνωση που εκανε παντιέρα το ΚΚΕ για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση και να βγάλει λάδι τον Διοικητή και το ΔΣ του νοσοκομείου στο οποίο συμμετέχουν μέλη του και έκαναν την πάπια τόσο καιρό.
Το λάθος του βουλευτή είναι και ως προς την διαδικασία και ως προς την ουσία. Ποιος ιεραρχεί τις ανάγκες του νοσοκομείου; Γιατι χρειάζεται και τρίτος αναισθησιολόγος και όχι καρδιολόγος η παθολόγος; Και γιατι χρειάζεται απόσπαση από αλλού αδυνατίζοντας άλλες δομές του νησιού;
Πρώτα έπρεπε να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και να ληφθεί υπό όψη η γνώμη της θεματικής υγείας και μετα να γίνουν ανακοινώσεις και ενέργειες. Επισης υπάρχουν και άλλοι θεσμοί που πρέπει να σέβεται και να συζητά ο κυβερνητικός βουλευτής. Η επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου ,ο σύλλογος εργαζομένων, ο ιατρικός σύλλογος, και η συνδικαλιστική τους παραταξη , η ΕΙΝΥ.
Η θέση της ΕΙΝΥ είναι για μαζικές τοποθετήσεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία.
ΟΙ ανακοινώσεις του τύπου «κατόπιν ενεργειών» θυμίζουν παλαιοκομματική νοοτροπία που δεν εχει σχεση με την αντίληψη μας ως ΣΥΡΙΖΑ των μελών και περιφρονούν και το κόμμα και την κοινωνία.
Νίκος Λιβιεράτος μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *