Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Eνημέρωση από το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, μετά από σειρά επαφών που είχε τις προηγούμενες ημέρες, ανακοινώνει τα εξής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στις 11 Μαρτίου, έγινε συνάντηση με την Τράπεζα Πειραιώς, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για την βελτίωση των όρων των υφιστάμενων δανείων των Μελών μας καθώς και ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία του Συνδέσμου με την τράπεζα, με προοπτική τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο.Α.Ε.Ε.

Στις 11 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διευθύντρια Ασφάλισης  του ΟΑΕΕ κ. Τσόγκα, όπου ο Σύνδεσμος επιχειρηματολόγησε με βάση μια σειρά Νόμων (4254/7-4-2014, 4316/24-12-2014 και άλλους) και ζητήθηκε   η απεμπλοκή του ΟΑΕΕ στον τομέα των αγροτικών φωτοβολταϊκών, αφού πρόκειται για αγροτική δραστηριότητα.

Εξάλου, με το Ν. 3851/2010 οι αγρότες με φ/β εντάσσονται στην 7η κατηγορία του Ο.Γ.Α.

Αναμένουμε τις εξελίξεις από το εν λόγω ασφαλιστικό ίδρυμα.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Σύμφωνα με το Ν. 2081/1923 άρ. 3, Μέλη των Επιμελητηρίων είναι όσοι ασκούν εμπορική δραστηριότητα.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, τα αγροτικά φωτοβολταϊκά θεωρούνται αγροτική δραστηριότητα και παράγουν αγροτικό εισόδημα.

Κατόπιν επαφών με πολλά Επιμελητήρια της χώρας, δεν αμφισβητήθηκε η ορθότητα των παραπάνω και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο θα γίνει η απεμπλοκή των Μελών μας στο επόμενο διάστημα.

ΔΕΔΔΗΕ – NET METERING

Σε συνάντηση με τον Διευθυντή Χρηστών Δικτύου κ. Νικόλαο Μόσχο, κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν τα απαιτούμενα από τον ΔΕΔΔΗΕ δικαιολογητικά-έγγραφα για ένταξη των αγροτοκτηνοτρόφων στο Net Metering με γνώμονα την αποφυγή της άσκοπης γραφειοκρατίας και κωλυσιεργείας της υλοποίησης της επένδυσης.

ΛΑΓΗΕ

Διεκπαιρεώθηκαν υποθέσεις “καθημερινότητας” των Μελών μας και διαμηνύθηκε εγγράφως στην διεύθυνση του Λειτουργού ότι επιβάλεται να συνεχιστεί η δικαστική  διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΑΔΜΗΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Μετά από διαβουλεύσεις με παράγοντες που επηρεάζουν τη ροή των πληρωμών στα φωτοβολταϊκά, ο Σύνδεσμος είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα -κατά προσέγγιση- χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών στα φωτοβολταϊκά:

– Την Δευτέρα  16/3 (βιβλιάρια παραγωγών) εξοφλούνται τιμολόγια Οκτωβρίου, μέχρι του ποσού των 4.600 ευρώ

– Την Πέμπτη 19/3 (βιβλιάρια παραγωγών), εξοφλούνται τιμολόγια Οκτωβρίου, μέχρι του ποσού περίπου των 14.600 ευρώ

– Στις 10/4/2015 αναμένεται να γίνει η εξόφληση της παραγωγής Νοεμβρίου

– Στις 7/5/2015 αναμένεται να γίνει η εξόφληση της παραγωγής Δεκεμβρίου

– Στις 28/5/2015 αναμένεται να γίνει η εξόφληση της παραγωγής Ιανουαρίου 2015

 Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Κώστας Σπανούλης                          Κώστας Γιωτάκος
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ

Η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ Πλησιάζοντας στην κάλπη η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όλο και συχνότερα επικαλείται την ενότητα, κατηγορώντας το ΚΚΕ […]

ΠΙΝ: Συγκρατημένη αισιοδοξία από την τουριστική έκθεση της Πράγας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 13 Φεβρουαρίου  2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         Τηλ: […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *