Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Ιουνίου 2024

Aνεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης-H επιστολή ανεξαρτητοποίησης

Με επιστολή του τόσο στον Δήμαρχο Λευκάδας, Κώστα Δρακονταειδή όσο και στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γεωργάκη ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 09-03-2015
Στην επιστολή που διάβασε στο συμβούλιο ο πρόεδρος,  ο Ηλίας Κοντογεώργης έκανε λόγο για αποφάσεις που λαμβάνονται από έναν στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από όλη την δημοτική ομάδα,  με τον ίδιο να αισθάνεται ότι ακολουθεί, χωρίς να έχει ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής, βοήθειας και υποστήριξης στην όλη προσπάθεια.
Μάλιστα αναφερόμενος στην δημοτική Ενότητα  Ελλομένου  που εκλέγεται,  υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει συλλογικότητα και ορισμένοι εκλεγμένοι λειτουργούν ως κομματικοί  παράγοντες κυβερνόντος κόμματος, παρά ως ένα μέρος συνόλου δημοτικής κίνησης ως οφείλουν.
Επίσης είπε ότι στελέχη του ηγετικού πυρήνα ασκούν προσωπικές πολιτικές που ουδέποτε διατυπώθηκαν δημόσια προεκλογικά, νιώθοντας ότι η άποψη του στην λήψη αποφάσεων να είναι αδιάφορη εκ μέρους της δημοτικής αρχής.
Καταλήγοντας ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το συμφέρον του τόπου μας  και όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά.

IMG 0193
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, υπογράμμισε ότι σέβεται την απόφαση του Ηλία Κοντογεώργη να ανεξαρτητοποιηθεί, κάνοντας δεκτή την παραίτηση του.
Ωστόσο εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία του όσον αφορά τις αιτιάσεις της. Όπως είπε χαρακτηριστικά, « ως Δημοτική Αρχή έχουμε δείξει στην πράξη τις βασικές μας αρχές και λειτουργίες που στηρίζονται στο πνεύμα της ομαδικότητας και της συμμετοχικής δημοκρατίας.»
Μάλιστα είπε ότι ο δημόσιος διάλογος που έχουν υιοθετήσει δεν έχει προηγούμενο στην κοινωνία της Λευκάδας.
Ο Δήμαρχος μάλιστα επικαλέστηκε και τις ανοικτές συνελεύσεις που έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή για πολλά θέματα που αφορούν την κοινωνία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε κάθε τους απόφαση προτάσσουν το γενικό συμφέρον της κοινωνίας και είναι έξω από την λογική τους η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ομάδων, συντεχνιών, ή μεμονωμένων πολιτών και στην κουλτούρα τους δεν έχει θέση η άσκηση προσωπικών πολιτικών.
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες της Λευκάδας τους οποίους και λογοδοτούμε μας κρίνουν όλους με βάση τα αποτελέσματα των πράξεων και των πολιτικών μας.
Τέλος τον ευχαρίστησε για την μέχρι σήμερα προσφορά του.

Ο Ηλίας Κοντογεώργης μάλιστα με το ξεκίνημα της συνεδρίασης  κάθισε  δίπλα στον Κώστα Γληγόρη και Θανάση Καββαδά με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τον αναζητά στα “παλιά λιμέρια” για να τοποθετηθεί, ωστόσο ο Ηλίας Κοντογεώργης δεν θέλησε  να τοποθετηθεί και αρκέστηκε στην ανάγνωση της επιστολής του.
πηγή: lefkadatoday.gr

6 Μαρτίου 2015

Προς: κ. Δήμαρχο Λευκάδας

Κοιν: κ. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου

Κε Δήμαρχε,

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στιγμή που δώσαμε τα χέρια και ξεκινήσαμε μαζί έναν δύσκολο και όμορφο αγώνα.

Στις περασμένες δημοτικές εκλογές, ο λαός της Λευκάδας μας έδωσε την ευθύνη να διαχειριστούμε βάσει του προγράμματός μας και των αντιλήψεών μας το τιμόνι του Δήμου από τη θέση του οδηγού.

Τις δυσκολίες που είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε, ως δημοτική αρχή πλέον, τις γνωρίζαμε, όπως γνωρίζαμε και το ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό και οικονομικό πεδίο που θα κινούμασταν.

Με την συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου, είχαμε τις πρώτες παραιτήσεις. Ο φίλος μου Πάνος Γαζής ήταν ο πρώτος που με περίσσιο θάρρος και υπευθυνότητα έθεσε με την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Ελλομένου λέγοντας αλήθειες.

Η παραίτηση αυτή, έστειλε μηνύματα τα οποία δε ελήφθησαν.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από τη Δημοτική Ομάδα. Αισθάνομαι ότι απλώς ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής, βοήθειας και υποστήριξης στην όλη προσπάθεια.

Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, δεν μου επιτρέπεται ν’ ασκήσω ουσιαστικά κι επικοδομητικά το ρόλο που με την ψήφο τους μας έταξαν όσοι μας ψήφισαν.

Σε τοπικό επίπεδο, στην Δ.Ε. Ελλομένου που εκλέχτηκα δεν υπάρχει καμία συλλογικότητα και ορισμένοι εκλεγμένοι λειτουργούν ως κομματικοί παράγοντες κυβερνώντος κόμματος παρά ως ένα μέρος συνόλου δημοτικής κίνησης ως οφείλουν.

Επειδή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο εδράζονταν πάνω στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας την οποία επί της ουσίας δεν βλέπω.

Επειδή διακρίνω ότι στελέχη του ηγετικού πυρήνα ασκούν προσωπικές πολιτικές που ουδέποτε τέθησαν δημόσια προεκλογικά.

Επειδή νιώθω ότι η άποψή μου στην διαμόρφωση πλαισίων λήψης αποφάσεων στην καλύτερη περίπτωση σας είναι αδιάφορη.

Σας ζητώ, όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από μέλος της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας.

Δηλώνω πως από την θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θ’ ακολουθήσω  και θα υποστηρίξω το συμφέρον του τόπου μας και όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά.

 

Ηλίας Κοντογεώργης

Δημοτικός Σύμβουλος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights