Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουνίου 2021

Δήλωση της δημοτικής παράταξης ” Μεγανήσι -μαζί στο μέλλον”

  Η παράταξή μας κατ’ επανάληψη έχει καταγγείλει πρακτικές άσκησης πολιτικής και ψυχολογικής βίας, από μικρές ομάδες ή και μεμονωμένα άτομα που προσέρχονται σκόπιμα στα δημοτικά συμβούλια για έναν τέτοιο σκοπό. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ωστόσο τον ρόλο συντήρησης αυτού του κλίματος φαίνεται να τον ανέλαβε προσωπικά ο ίδιος ο κος Δήμαρχος.

Ο κος Δάγλας μας έχει ήδη δείξει ότι αδυνατεί να συμμετέχει σε έναν δημοκρατικό διάλογο, με σεβασμό στην διαφορετική από την δική του άποψη και με αξιοπρέπεια. Μας έχει συνηθίσει επίσης στις γνωστές του  πλάγιες πρακτικές, τις κορώνες, τα υπονοούμενα, τις αιχμές και τα «ευφυολογήματα» αμφιβόλου αισθητικής, στην προσπάθειά του να θρέψει το προαναφερθέν κοινό των πιστών χειροκροτητών του. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ξεπερνώντας κάθε όριο, αποφάσισε να μας δείξει και τις επιδόσεις του στις προσωπικές προσβολές και λεκτικές επιθέσεις κατά δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας και συγκεκριμένα της κας Ε. Καββαδά και του κου Κ. Μάντζαρη.

Αυτό φυσικά δεν αποτελεί παρά την συνέχεια ενός αβυσσαλέου κατήφορου. Να θυμίσουμε το περιστατικό με τις δημόσιες ύβρεις απέναντι στους υπαλλήλους και την γενικότερη απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους; Τον στρεβλό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης; Την λάσπη και τα ψέματα που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει; Την απειλή του σε υπάλληλο, εν ώρα δημοτικού συμβουλίου, για ΕΔΕ; Το ότι απαιτήθηκε εισαγγελική παρέμβαση για να πάρουμε συγκεκριμένο έγγραφο από τον Δήμο; Τις αέναες παρεμβάσεις, διακοπές, ειρωνείες και την υπερφίαλη στάση του σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, απέναντι σε όποιον έχει την ατυχία να διαφωνεί μαζί του;

Είναι προφανές ότι, όταν ο πολιτικός λόγος εκπίπτει σε αγοραίο επίπεδο τότε ή υπάρχει έλλειμμα επιχειρημάτων ή απλά δεν υφίσταται καν πολιτικός λόγος. Είναι επίσης προφανές ότι ο κος Δάγλας δεν έχει κατορθώσει ακόμα να συνειδητοποιήσει ποια πρέπει να είναι η θέση και η συμπεριφορά ενός Δημάρχου, ως εκπροσώπου μιας ολόκληρης κοινωνίας και φοβόμαστε ότι δεν θα το κατορθώσει ποτέ. Αυτό όμως δημιουργεί ένα σημαντικό έλλειμμα δημοκρατίας και λειτουργίας των ελάχιστων θεσμών που διαθέτει το νησί μας, κάτι που μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό.

Προβληματισμός που ενισχύεται, από παράνομες ενέργειες και πρωτοβουλίες του κου Δημάρχου, για τις οποίες θα επανέλθουμε αναλυτικά βέβαια, όπως οι «έλεγχοι» στον Δήμο, η αντικατάσταση της εταιρείας υποστήριξης  της μηχανογράφησης του Δήμου και άλλα.

Αρνούμαστε να πιστέψουμε  ότι το σύνολο της παράταξης, που εκφράζει και εκπροσωπεί ο κος Δήμαρχος, υιοθετεί και συντάσσεται  με τις θλιβερές και ντροπιαστικές πρακτικές του κου Δάγλα. Γι’ αυτό καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης,  να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να προστατέψουν στην πράξη την αξιοπρέπεια των ίδιων και του θεσμού που εκπροσωπούν.

Καλούμε τον Μεγανησιώτικο λαό να σταθεί απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές που ευτελίζουν και αμαυρώνουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως Ήθος και Πολιτισμό του Μεγανησιώτη.

Από την μεριά μας καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτές τις συμπεριφορές και  θα πασχίσουμε με κάθε νόμιμο μέσον να περιφρουρήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την αξιοπρέπεια που αρμόζει στο νησί μας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα του Μεγανησίου αυτή τη χρονική περίοδο είναι ότι ο θεσμός της αντιπολίτευσης δεν έχει την απαραίτητη εκείνη φερεγγυότητα που να δίνει αξιοπιστία στα λεγόμενά της.
    Οι χειρισμοί της δημοτικής παράταξης ¨Μεγανήσι Μαζί στο Μέλλον ¨μπορεί να ήταν αυτό που λέμε ¨ καθώς πρέπει¨ αλλά τα αποτελέσματα των πολιτικών της ήταν τα ποιο καταστροφικά που θα μπορούσαν να υπάρξουν από τότε που έγινε Δήμος τόσο για τους δημοκρατικούς θεσμούς όσο και για την πορεία του Μεγανησίου.
    Π.χ. Ιδιωτικοποιήσατε ένα μεγάλο κομμάτι του Δ. βαθέως αλλά και το σπουδαιότερο έναντι αμοιβής 40.000 ευρώ ετησίως, τριτοκοσμική η κατεύθυνση που δώσατε στο Μεγανήσι με έργα μέσα στον Αιγιαλό και παραλία (κτίριο με άδεια !!!! στο Φανάρι) αλλά και ο τρόπος διαχείρισης των κονδυλίων, δημοσίων έργων, ΕΣΠΑ κλπ. είναι κάποια από αυτά.

  2. “Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας”, φίλοι της παράταξης “Μεγανήσι μαζί στο μέλλον”

    Αρχικώς -πλην δημάρχου- τρεις αιρετοί(1a+1b+1ab) ν΄ αποσυρθούν από την ενεργό δράση και το πρόβλημα θα λυθεί ως δια μαγείας!

    Το ΄χουν καταλάβει; αμ δε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *