Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

leader Αναπτυξιακή Λευκάδας ΑΕ: Ποιός θα πληρώσει το “μάρμαρο”; (ηχητικό)

Ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Γιάννη  Θερμού στο σημερινό Δ Σ  στην Λευκάδα  για τις εξελίξεις στην Leader Αναπτυξιακής Λευκάδας , κλήθηκε ν΄απαντήσει ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής. Ο κ Δρακονταειδής  ανέφερε σχετικά:

“Εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο το Σάββατο, εκεί αποφασίστηκε να μπουν ορκωτοί λογιστές( στο σημείο αυτό καλεί προς συμπλήρωση ή διόρθωση των αναφερομένων τον κ. Χαλικιά, και τον κ. Φίλιππα μέλη του ΔΣ της LEADER), υπάρχουν ορισμένα διαδικαστικά προβλήματα σε σχέση με το πως θα πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι διότι leaderτι leader δεν υφίστανται, δεν υπάρχει  ταμείο, δεν υπάρχει τίποτε, είναι όλα να μην πω πώς.

Ε , αυτό όμως που φάνηκε, εκφράστηκε η ομόφωνη βούληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου να γίνει έλεγχος του συγκεκριμένου leader κι επίσης με βάση του τι οι ίδιοι ορκωτοί λογιστές  θ΄αποφασίσουν θα πάρει και το νέο Δ Σ τις όποιες αποφάσεις του, σε ότι αφορά το μέλλον της εταιρείασ δηλαδή εάν θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

Πάντως να ξέρετε και θέλω να το ξέρετε και θα σας το πώ και προσωπικά και ως δημοτική αρχή αυτή είναι η άποψή μας σε ότι αφορά τον δήμο ως έναν από τους μετόχους  που μετέχουν στην εταιρεία , είναι ότι επειδή τα όποια καινούργια leader μπουν, προϋπόθεση είναι ν΄αξιολογηθεί   το προηγούμενο και σ΄ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πάρουμε απλώς μηδέν αλλά  θα βαθμολογηθούμε  κάτω από την βάση, δεν θα υπάρξει θετική αξιολόγηση, αυτό ενδεχομένως  να δημιουργούσε την ανάγκη -κι αυτή είναι η δικιά μας η άποψη-  να δημιουργηθεί εκ του μηδενός καινούργια εταιρεία, καινούργια αναπτυξιακή  γιατί είναι εργαλείο η αναπτυξιακή, αυτή είναι κι άποψη ομόφωνη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η προηγούμενη να εκκαθαριστεί, όμως δεν υπάρχει επ’  αυτού απόφαση  αλλά δοθείσης της ευκαιρίας σας είπα και την άποψη από πλευρά της δημοτικής αρχής.”

Αυτά είπε ο δήμαρχος Λευκάδας  αφήνοντάς μας  να εικάζουμε ποια θα είναι η συνέχεια ,αλλά κυρίως ποιος θα πληρώσει  τις οφειλές  που άφησε πίσω της η εταιρεία σε μισθούς, ΙΚΑ,ενοίκια  κτλ. Ειδικά αναλογιζόμενοι  και ποιος πλήρωσε  τελευταία για  την ΕΤΑΝΑΛ  ΑΕ, η απάντηση  πλέον γίνεται σχεδόν αυτονόητη.

Ένα πράγμα αναρωτιόμαστε μόνο  το δίκαιο  που διέπονται οι  Ανώνυμες Εταιρείες  δεν ακουμπά την Leader  Αναπτυξιακή  Λευκάδας και ποιος ο ρόλος και οι ευθύνες  των Διοικητικών Συμβουλίων στις ΑΕ;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στέφανος Ματρώζος στο meganisinews: “Η λύση που δόθηκε για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, αγνόησε προκλητικά τους ίδιους τους φοιτητές”

Βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών του ΤΕΙ Λευκάδας  σήμερα το πρωί και στην πορεία και το κλείσιμο της γέφυρας της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *