Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Απρίλιος 2021

Καμμιά μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Μεγανησίου, αλλά…

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μεγανησίου αποφάσισε να μην επέλθει καμιά μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Μεγανησίου:

“Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για μεταβολή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έτους 2015-2016.

(Εισηγητής: ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής)

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Πρόεδρος είπε: « Κύριοι σύμβουλοι, προτείνω να μην επέλθει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, για το σχολικό έτος 2015-2016»

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού άκουσε την εισήγηση, τους δημοτικούς συμβούλους που πήραν το λόγο, είδε και τα σχετικά έγγραφα της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης με αριθ, πρωτ. 126/27-01-2015 και 3427/22-12-2014, αντίστοιχα

αποφασίζει κατά πλειοψηφία

Γνωμοδοτεί να μην επέλθει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μεγανησίου, για το σχολικό έτος 2015-2016.

Η απόφαση έλαβε Αύξοντα Αριθμό: 14″

Ωστόσο χωρίς να υποβαθμιστεί στα χαρτιά το Δημοτικό Σχολείο του Μεγανησίου, από φέτος έχει χάσει ήδη μία θέση δασκάλου, λόγω του αριθμού των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο. Μάλιστα σε δυσχερή θέση για τη λειτουργία του θα βρεθεί και του χρόνου, αφού θα διακινδυνεύσει να χάσει ακόμη μια θέση, με δεδομένο ότι ο αριθμός των μαθητών που σήμερα μόλις  μετά βίας ξεπερνά τους 30, θα πέσει κάτω από το όριο που δικαιολογεί την τρίτη θέση.

Κι εδώ πράγματι το Δημοτικό Συμβούλιο εάν θέλει την συνέχεια της ύπαρξης του Μεγανησίου, πρέπει να προτείνει και να υλοποιήσει  άμεσα μέτρα που θα τονώσουν και μακρόχρονα θα λύσουν το νούμερο ένα πρόβλημα του νησιού. Ποτέ το Μεγανήσι δεν αντιμετώπισε τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον μαθητικό πληθυσμό όπως σήμερα.

Κι επειδή δεν θέλουμε να λαϊκίσουμε συμφωνώντας με σχόλιο αναγνώστη μας που καλούσε δήμαρχο και παπά να μεταγράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία του νησιού μας,  εντούτοις πρέπει με κάθε θυσία να παραμείνουν λειτουργικά τα σχολεία του Μεγανησίου, εάν θέλουμε  στο νησί ανάπτυξη.  Προς την κατεύθυνση αυτή ας επιδοτηθούν οι οικογένειες  που εγγράφουν μαθητές στο δημοτικό με κάποιο ποσό ανά έτος κι ας ασκηθεί πολιτική πίεση προς την κατεύθυνση της επαναφοράς  των φοροαπαλλαγών στις οικογένειες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να εγκατασταθούν στο νησί.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το μεγάλο αυτό θέμα. Δείτε τι γράφαμε το 2011:  Αργοπεθαίνει το Μεγανήσι (του Γ. Γαβρίλη). Δείτε τι γράφαμε το 2012:  To δημογραφικό το κυριότερο πρόβλημα του Μεγανησίου.

Ελπίζουμε η φωνή μας κάποτε να φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πρέπει ν΄ ασχοληθεί  με το μεγάλο αυτό ζήτημα-τροχοπέδη στην ανάπτυξη του νησιού μας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Ναυάγησαν” τα σχέδια για νέο ελαιοτριβείο στο Μεγανήσι. Νέα “βόμβα” σκάει στα χέρια του δημάρχου Παύλου Δάγλα

Σε  “ναυάγιο” οδηγείται ο σχεδιασμός για νέο ελαιοτριβείο στο Μεγανήσι έπειτα από απόφαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το προεκλογικό […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *