Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2020

Συνεχίζονται οι επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσω του προγράμματος leader. Αιτωλοκαρνανία, Ευρυτανία, Καστός και Μεγανήσι στους δικαιούχους

Μέχρι 17 Μαρτιου  η υποβολή προτάσεων

Στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» (ΠΑΑ) εγκρίθηκε, με την αριθ. 5807/29.06.2009 απόφαση και τη 5954/02.07.2009 τροποποίηση απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και σύμφωνα με τις αποφάσεις 15340/31-10-12 και 21322/23-10-14 περί, Κατανομής Πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης στo πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 -2013 (ΠΑΑ), η εφαρμογή τοπικού προγράμματος, Φορέας Υλοποίησης (Ομάδα Τοπικής Δράσης) του οποίου είναι η Εταιρεία με την επωνυμία: «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.».

Στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος είναι αφενός η δημιουργία παραγωγικής, ανταγωνιστικής και αειφόρου τοπικής οικονομίας και αφετέρου η διατήρηση και βελτίωση του αγροτικού, φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Περιοχές παρέμβασης για το νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι οι εξής:

 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, Τοπικές Κοινότητες: Αγγελοκάστρο και Κλεισορευμάτων Λυσιμαχείας.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Τοπικές Κοινότητες: Αγ. Κων/νου, Αγ. Νικολάου Τριχωνιδος, Δοκιμίου, Καλυβιών, Καμαρούλας και Σκουτεσιάδας.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΘΕΣΤΙΕΩΝ, Τοπικές Κοινότητες: Καινούργιου, Νεας, Αβοράνης, Παναιτωλικού και Προσηλίων.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ, Τοπικές Κοινότητες: Γαβαλούς, Αγίου Ανδρέου, Άκρων (Λιθοβουνίου), Δαφνια, Κάτω Μακρινούς, Καψοράχης (Παλαιοχώρι), Μακρινούς, Μεσαίστης, Ποταμούλας (Μεσολογγίου) και Τριχωνιου.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Τοπικές Κοινότητες: Ελαιόφυτου, Μ. Χώρας, Νεάπολης και Σπολαϊτας.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, Τοπική Κοινότητα Κερασέας
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, Τοπικές Κοινότητες: Παραβόλας,  Νερομάνας και Παντανάσσης
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΣΤΡΑΤΟΥ, Τοπικές Κοινότητες: Στράτου, Γουριώτισσης, Κυψέλης, Λεπενούς, Ματσουκιού, Όχθιων και Ρίγανης.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ, Τοπική Κοινότητα Βόνιτσα
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΘΕΡΜΟΥ, Τοπικές Κοινότητες: Άγιας Σοφίας, Καλουδίου, Μυρτεας, Πάμφιου, Πετροχωρίου και Σιταραλώνων.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα Μενιδίου, Τοπική Κοινότητα Μενιδίου.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού, Τοπικές Κοινότητες: Αγ. Ηλία, Σταμνάς, Φραγκουλαιϊκων και Χρυσοβεργίου

Περιοχές παρέμβασης για το νομό Ευρυτανίας είναι οι εξής:

 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, Τοπικές Κοινότητες: Καρπενήσι, Αγ.Βλαχερνής, Αγ. Ανδρέου, Αγ. Νικολάου, Βουτύρου,  Καλεσμενου, Κορυσχαδων, Μυρικης, Παππαρουσίου, Παυλοπούλου, Σελλών, Στενώματος, Στεφανίου και Φιδακιων.
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ, Τοπικές Κοινότητες: Αγ.Τριάδος, Αγ. Χαραλάμπους, Δομιανών, Πετραλώνων, Χοχλιάς
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΠΟΤΑΜΙΑΣ, Τοπικές Κοινότητες: Μεγάλου Χωριού, Ανιάδας, Δερματίου, Καρίτσης, Κλαυσιου και Μικρου Χωριού.

Περιοχές παρέμβασης για το νομό Λευκάδος είναι οι εξής:

 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ, Τοπικές Κοινότητες: Δ.Δ Κατωμερίου, Δ.Δ Βαθέως και Σπαρτοχωριίου
 • Για τη Δημοτική Ενότητα ΚΑΣΤΟΥ, Τοπική Κοινότητα Καστού.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 17η Μαρτίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 μ.μ.. (τελευταία καταγραφή εισερχόμενου πρωτοκόλλου)

Στον παρακάτω πίνακα, απεικονίζονται οι δράσεις και το ύψος χρηματοδότησης ανά υπόμετρο. Το υπόμετρο 123 απευθύνεται σε δράσεις αύξησης της αξίας των γεωργικών προϊόντων με επιδότηση εθνικής συμμετοχής 24.531,23 €. Το υπόμετρο 312 απευθύνεται σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (3.764,75 €) και σε επιχειρήσεις παραγωγής ειδών μετά την α μεταποίηση (14.500 €). Τέλος το υπόμετρο 313 απευθύνεται σε δράσεις χώρων εστίασης και αναψυχής με επιδότηση εθνικής συμμετοχής 5.000 €

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 3ης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ. ΑΝΑ ΥΠΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ

ΔΡΑΣΗ

 

Δικαιούχοι είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δύνανται να υλοποιήσουν πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής. Δεν παρέχεται στήριξη σε επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό την μορφή της κοινωνίας, της εταιρείας αστικού δικαίου και κοινοπραξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα, μπορείτε απευθυνθείτε στο γραφείο μας AGROTEKA, Μακαρίου Κύπρου Βόνιτσα, στα τηλέφωνα 6932570669 – 2643022121 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνσηwww.agroteka.gr.

δείτε όλα τα στοιχεία αναλυτικά και περισσότερες πληροφορίες  εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Τον Σταθη ομως που ειχε την εμπνευση να παει σε συνεργασια με την Τριχονιδα, τον διωξαμε!! Για κοιταχτε προς Λευκαδα που ταχασε ουλα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *