Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Δεκεμβρίου 2019

Απάντηση του Γιάννη Γαρύφαλλου* σε δημοσίευμα της έντυπης εφημερίδας “Λευκαδίτικος Λόγος”, δυστυχώς…

Και να, λοιπόν, που αναγκάζομαι να μπω σε ένα δημόσιο διάλογο επειδή ένα δημοσίευμα προσβάλλει την προσωπική μου αξιοπρέπεια και την πολιτική μου ηθική, μεταφέροντας ψεύδη και ανακρίβειες αναφορικά με την πολιτική μου συμπεριφορά. Η δημοσιογραφική δεοντολογία της εφημερίδας «Λευκαδίτικος Λόγος» δεν επέβαλε στους συγγραφείς των σχολίων που με αφορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου για να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους. Ελπίζω η δημοσιογραφική δεοντολογία να τους επιβάλει, τουλάχιστον, τη δημοσίευση της απάντησής μου.

Α) Αναφέρει η εφημερίδα «Λ.Λ.» σε σχόλιο και άρθρο της την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, ότι είχα οργισμένες αντιδράσεις επειδή δεν ήμουν υποψήφιος, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μια θυελλώδη συνεδρίαση. Ψεύδος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας τοποθετήθηκα άπαξ (όπως και όλοι οι σύντροφοί μου) και πριν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας (όπως όλοι οι σύντροφοί μου) οπότε και δεν μπορούσα να ξέρω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Εκφράστηκα με πάθος, και όχι με οργή, εξαιτίας της πεποίθησής μου ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να συμμετέχουν άνθρωποι ιδιοτελείς, αριβίστες και οπορτουνιστές, με μόνο μοχλό πίεσης τις κοινωνικές, επαγγελματικές και μιντιακές τους σχέσεις. Δεν είχα λοιπόν καμία οργή, ούτε μπορούσε η τοποθέτησή μου να θεωρηθεί ως αντίδραση, εφόσον δεν είχε ληφθεί ακόμη η απόφαση.

Β) Αναφέρει η εφημερίδα ότι κάποιοι θυμήθηκαν «ευτυχώς» πως δε συμμετείχα καν στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΑΣΑ στις Περιφερειακές Εκλογές. Ψεύδος.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκδήλωσης της ΑΝΑΣΑ, στις 11 Μαΐου 2014, είναι αλήθεια ότι έφτασα τελευταίος και κάθιδρος στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας, αφού ήρθα κατευθείαν από την εποχιακή εργασία μου,  μετά από κόπο 12 ωρών. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω τη διαδικασία παρουσίασης των υποψηφίων, γεγονός που ελάχιστα με ενόχλησε, μια που στην πολιτική μου ζωή σημασία έχουν οι ιδέες, τα οράματα και οι σύντροφοί μου και όχι η αυτοπροβολή. Επιπροσθέτως, για να είμαι στη συγκεκριμένη εκδήλωση, για να είμαι δηλαδή στην πλατεία με τους συντρόφους μου και όχι πάνω στην εξέδρα, δε συνόδευσα τον τεσσάρων (4) μηνών γιο μου στην Αθήνα, όπου την επομένη, 12 Μαΐου 2014, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Αυτή ήταν η αφοσίωσή μου στον προεκλογικό αγώνα των περιφερειακών εκλογών.

Τελειώνω με την πεποίθηση μου ότι οι πηγές του «Λ. Λ.» μετέφεραν με στρεβλό τρόπο τα ως άνω γεγονότα και όχι ότι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας έχουν αξιόπιστες πηγές τις οποίες σκοπίμως διαστρέβλωσαν. Και πάλι, αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, οι υπεύθυνοι του «Λ.Λ.» είχαν επικοινωνήσει μαζί μου για να ξεδιαλύνω τις όποιες ομιχλώδεις πληροφορίες τους.

Τώρα είναι καιρός να μιλήσουμε για πολιτική και όχι για μικροπολιτική. Το διακύβευμα των εκλογών είναι εξαιρετικά σημαντικό για να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη με κουτσομπολιά και φήμες. Στην προσπάθεια για διέξοδο από την ανθρωπιστική κρίση δεν έχουμε το δικαίωμα να φαινόμαστε μικροί.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά προτείνει στο λαό το όραμά της για μια Ελλάδα με Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία. Η Ελπίδα Έρχεται!

 

*Γιάννης Γαρύφαλλος, ιστορικός των επιστημών και της τεχνολογίας, μέλος της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *