Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Eπτά με δέκα μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα. Αποτέλεσμα-συντριβή για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Απογοητευτική για τους κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα για λογαριασμό ενδιαφερόμενου υποψηφίου σε δείγμα 1.000 περίπου ατόμων.

Οι ερωτώμενοι, αφού “στόλιζαν” με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους υποψηφίους για τους οποίους ερωτούνταν, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας πλην της διαφαινόμενης συντριβής των δύο (συγ)κυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τόση ήταν η οργή του κόσμου, που σε κανένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη  της Λευκάδας δεν πέρασε από το μυαλό του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Καθοριστικό ρόλο στην παγίωση της ανοδικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα αλλά και των άλλων κομμάτων του λεγόμενου “αντιμνημονικού τόξου” έπαιξαν και οι παρακάτω παράγοντες:

α) Άλλαξε το πολιτικό προσωπικό στο Δήμο Λευκάδας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

β) Το Νοσοκομείο Λευκάδας υποβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο

γ) Η ΚΥΑ  για την άμμο που ταλαιπώρησε τη Λευκάδα δεν έχει ακόμα εκδοθεί

δ) Το πρώτο πράγμα που πουλήθηκε στους Γερμανούς ήταν τα κερδοφόρα αεροδρόμια του  Ιονίου (μεταξύ αυτών του Ακτίου). Εκκρεμεί ένσταση που για να έχει αίσιο τέλος και πιθανότητα δίκαιης εκδίκασης χρειάζεται αλλαγή κεντρικής κυβέρνησης.

ε) Το θέμα της μεταβίβασης αρμοδιότητας για τη συντήρηση της γέφυρας Λευκάδας στην ΠΙΝ

στ) Το θέμα της υπαγωγής στο ΤΑΙΠΕΔ του οικοπέδου των παλιών Αλυκών

ζ) Η  μεγάλη εσωτερική διαμάχη μεταξύ των δύο πλέον καθαρά διαφαινόμενων τάσεων στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στα Ιόνια (βλέπε Δημοτικές &  Περιφερειακές εκλογές).

Η κακή συγκοινωνία μεταξύ περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, ακόμα κι από τα χωριά στην πόλη, η επιβολή ΕΝΦΙΑ ακόμα και στις χαμοκέλες, η υπερφορολόγηση, η υπερχρέωση, οι κρυφές περικοπές, οι ανατιμήσεις αλλά και η “τρομολαγνεία” που καλλιεργείται από την πλευρά της κυβέρνησης, φαίνεται να  φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα  στον μέσο Επτανησιώτη που από την φύση του είναι απείθαρχος, ασυμβίβαστος, προοδευτικός και πανέξυπνος. Κυρίως, όμως,  είναι γεννημένος “μπροστάρης” και γοητεύεται  από τη μαγεία του “αχαρτογράφητου” ως σύγχρονος  Οδυσσέας.

Και επειδή κάποιοι ίσως επιχειρήσουν (πάλι) να πλήξουν την αξιοπιστία μου, ένεκα και της πολιτικής μου τοποθέτησης, παρουσιάζω  τα επίσημα στοιχεία εκλογικής αναμέτρησης από τις Ευρωεκλογές του 2014 , γιατί εάν παρουσιάσω τα στοιχεία της δημοσκόπησης, φοβάμαι ότι θα βρεθούν υποψήφιοι που την ημέρα των εκλογών δεν θα έχουν το κουράγιο να πάνε να ψηφίσουν ούτε  τον εαυτό τους.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights