Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2019

Eτοιμαστείτε για το “πάρτυ υποδοχής”. Έρχονται τα λύματα του βιολογικού Ελλομένου στο Αλαμανάτο

Καλούνται όλες οι  πρώην δημοτικές αρχές Μεγανησίου που συνυπέγραψαν την υποβάθμιση της μοναδικής στον κόσμο περιοχής του εσωτερικού του πελάγους  να παραβρεθούν στην τελετή εγκαινίων και να είναι αυτές που θα  “βγάλουν την τάπα” του αγωγού.

Τι ειρωνεία άραγε ο εορτασμός της επίσημης  ημέρας του ψέματος,  να φέρει το Μεγανήσι  και του Μεγανησιώτες ενώπιων των ευθυνών τους για  την μεγαλύτερη αλήθεια. Ότι δηλαδή υπήρξαν δημοτικοί άρχοντες οι οποίοι στο βωμό της κομματικής πειθαρχίας και των προσωπικών πολιτικών επιδιώξεων,   θυσίασαν και σ΄αυτή την περίπτωση το κοινωνικό συμφέρον του Μεγανησίου , μην εξασφαλίζοντας το παραμικρό  αντάλλαγμα ,  για την τεράστια υποβάθμιση και οικολογική επιβάρυνση της περιοχής.

Προσωπικά ( τότε που οι δημοτικές αρχές αλλά και πολύ Μεγανησιώτες  πιεζόμενοι από τα κομματικά τους όργανα αρνούνταν να συνυπογράψουν εν την γενέσει του το κείμενο ενάντια στην κατάληξη του βιολογικού στο Καλαμάκι)  σε δύσκολες εποχές, τότε  που εγκαταστάθηκα στο Μεγανήσι  επιλέγοντάς το ως οριστικό τόπο κατοικίας μου, συμμετείχα σε σύλλογο που δημιουργήθηκε γι αυτό τον σκοπό, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα . Οδηγήσαμε το θέμα στο ΣΤΕ, προσωρινά  πετύχαμε με απόφαση να το σταματήσουμε. Αργότερα (ελληνικά παραδόξως! ) η οριστική απόφαση του ΣΤΕ έρχεται σε πλήρη ανίφαση με την πρώτη!

Πήγα τότε και στα δημοτικά συμβούλια, όπου η δημοτική αρχή “κοίμιζε”  τους Μεγανησιώτες  με το παραμύθι ότι έχει λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις για την κατάληξη του αγωγού. Δυστυχώς από τότε το κομματικό κράτος και οι υπηρέτες του δεν είχαν αυτιά για την φωνή των νέων ανθρώπων. Ακουγόταν σαν σειρήνα,   συγκρινόμενο  με το νανούρισμα  των πολιτικών του “κομματικού τους σωλήνα” , που τους “χάιδευε τ΄αυτιά”  τότε και συνεχίζει να τους   “χτυπάει την πλάτη”    σήμερα,  αφού  σ΄αυτούς οφείλουν την πολιτική τους επιβίωση μέχρι σήμερα.

Αλλά και στις ημέρες μας έχω ασχοληθεί πλειστάκις με το θέμα αφού θεωρώ ότι ακόμα κι εκείνη η κατάπτυστη συμφωνία για σημείο  κατάληξης στο Καλαμάκι έχει παραβιαστεί, λόγω έκπτωσης στο κόστος του έργου. Δυστυχώς ο “κύβος ερρίφθη“, αφήνοντας κληρονομιά σε μια μελλοντική γεννιά που δεν είμαι σίγουρος πια εάν θα έχει καμία συγγενική σχέση με το Μεγανήσι , την  υποχρέωση επιμήκυνσης του αγωγού κατάληξης λυμάτων Ελλομένου κατά 2 μίλια. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει σήμερα η εμπειρία από  την  κουβέντα που κατά καιρούς ανοίγει στην Λευκάδα , για μεταφορά του δικού τους αγωγού εκτός διαύλου!

Όπως πληροφορεί με δελτίο τύπου του ο δήμος Λευκάδας  την ημέρα της πρωταπριλιάς του 2015 μπαίνει σε λειτουργία ο βιολογικός Ελλομένου:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η ετήσια Απολογιστική Συνέλευση & η κοπή πίτας του Συνδέσμου Μεγανησιωτών “Ο ΜΕΝΤΗΣ”

Σε μία εκδήλωση με διπλό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στο χώρο του Εντευκτηρίου Προσκόπων Βύρωνα, η Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση και Κοπή […]

1 Σχόλιο

  1. Θα κάνετε μπάνιο μέσα στα κακάκια μας εκεί στο μεγανήσι , ειδικά εκεί στο αι Γιάννη θα δημιουργηθούν και ιαματικά λουτρά ….Άντε αχάριστοι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *