Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών “Ο Μέντης” για τον Λάμπρο Δάγλα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΩΝ “Ο ΜΕΝΤΗΣ”
ΜΥΚΑΛΗΣ 8, ΒΥΡΩΝΑΣ, ΑΘΗΝΑ,
ΤΚ. 16231, ΤΗΛ 210-7667766

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Απανταχού Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ», εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου σύμβολο για το Μεγανήσι, ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΑΓΛΑ.

Ο Λάμπρος Δάγλας, από μικρή ηλικία, έδειξε μεγάλο θάρρος στη διεκδίκηση των απόψεων του. Με την αντιστασιακή του δράση – τα έτη 1942-43 – μέσα από την ΕΠΟΝ και το ΕΑΜ, έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την απελευθέρωση του τόπου του, και αργότερα, το 1967, βρέθηκε στη Γυάρο με εκατοντάδες άλλους αγωνιστές, εξαιτίας των ιδεών του ενάντια στη χούντα. Καθοριστική ήταν η δράση του από το 1975 και μετά, όταν εκλέχτηκε πρόεδρος του Κατωμερίου, και μαζί με την κοινότητα, όλο το νησί δραστηριοποιήθηκε για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, όπως η ύδρευση, το ιατρείο και οι κοινοτικοί δρόμοι.

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μεγανησιωτών ο «ΜΕΝΤΗΣ» νιώθει ιδιαίτερη υπερηφάνεια, γιατί με τον Λάμπρο Δάγλα, το Λαμπράκη όπως όλοι τον γνώριζαν, συνεργάστηκε στενά, ώστε να καταφέρει μαζί και με όλους τους Μεγανησιώτες, την ίδρυση του γυμνασίου στο Κατωμέρι, το 1980. Επίσης καθοριστική ήταν η παρέμβαση του ώστε να μην εδραιωθούν οι ιχθυοκαλλιέργειες στο νησί.

Ο Λαμπρός Δάγλας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία του τόπου που μεγάλωσε, αγάπησε και για τον οποίον αγωνίστηκε με κάθε τρόπο.

Καλό ταξίδι πολυαγαπημένε Λάμπρο Δάγλα.

Μετά τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights