Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Οκτωβρίου 2020

Xωρίς σκουπιδιάρα ο δήμος Μεγανησίου

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει μέσα στις γιορτές με το μοναδικό αυτοκίνητο περισυλλογής σκουπιδιών του δήμου Μεγανησίου, που μετά το ασθενοφόρο κι αυτό σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του λόγω… “γήρατος”. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι εργάτες καθαριότητας που πρέπει ν΄αδειάζουν τους κάδους  μία-μία σακούλα χάνοντας και πολύτιμο χρόνο.

Κι ενώ το ασθενοφόρο, όπως μαθαίνουμε, αντικαταστάθηκε με  όχημα-προσφορά του Νοσοκομείου Λευκάδας  με την σκουπιδιάρα το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Η δημοτική αρχή διατείνεται ότι ορθώς  γνωρίζοντας το πρόβλημα, νωρίτερα τον Οκτώβριο είχε αποφασίσει την ανταλλαγή του λεωφορείου του δήμου με μια σκουπιδιάρα και μία τσάπα από τον δήμο Aμαρουσίου, απόφαση που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα εξαιτίας προσφυγής της αντιπολίτευσης στην αποκεντρωμένη διοίκηση,   και της επιρρίπτει  όλη την ευθύνη .

Από την άλλη η πλευρά  η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι η ανταλλαγή ήταν ασύμφορη για τον δήμο Μεγανησίου και καλεί τον δήμαρχο Παύλο Δάγλα να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για κινητό ΣΜΑ στο Μεγανήσι, σχεδιασμός που περιλαμβάνει και την αγορά νέου αυτοκινήτου που θα πληρεί τις προϋποθέσεις  για την υποστήριξη του ΣΜΑ.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος  στο θέμα της διαχείρισης των  απορριμμάτων, χρόνος που μοιραία θα βάλει σε “περιπέτειες” τον σχεδιασμό για τα σκουπίδια.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *