Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Μαΐου 2022

Oι επικρατέστεροι του ψηφοδελτίου για την ΝΔ στη Λευκάδα (αναν.)

Δεν διεκδίκησα θέση στο τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ,  ανάφερε  σε τηλεφωνική επικοινωνία  λίγο νωρίτερα στο meganisinews η κ. Χρυσούλα Καββαδά, η οποία ωστόσο  δεν αρνήθηκε ότι της έγινε πρόταση, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί άκρως τιμητική διάκριση  για την ίδια και για κάθε πολίτη της Λευκάδας,  όταν ακούγεται ότι προτείνεται για υποψήφιος -α  βουλευτής του τόπου του.

Διαψεύδει ο Θοδωρής Βερύκιος ότι έθεσε υποψηφιότητα για το χρίσμα. Αποκλείστηκε ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Διεργασιών συνέχεια στη γαλάζια παράταξη μετά την μη αναμενόμενη από τη Συγγρού παραίτηση από τη διεκδίκηση της βουλευτικής έδρας του τέως Βουλευτή κ. Θοδωρή Σολδάτου, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ.Θοδωρής Βερύκιος μέσω του περιβάλλοντός του διαρρέει ότι  είναι τουλάχιστον αναληθή δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στην διεκδίκηση του χρίσματος ως υποψήφιου Βουλευτή, πράγμα που είχε ξεκαθαρίσει σε ανύποπτο χρόνο και  στο meganisinews.

Επικρατέστεροι πλέον για το χρίσμα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρουσιάζονται οι:

  • Κώστας Σταματέλος (πρώην δήμαρχος Λευκάδας)
  • Βασίλης Μελάς(πρώην Περιφερειακός σύμβουλος)
  • Θανάσης Καββαδάς (Δημοτικός Σύμβουλος).

Εν τω μεταξύ δεύτερη απεγνωσμένη προσπάθεια χειραγώγησης της διαδικασίας για την ανάδειξη υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  ακι ωμή παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΕ  Λευκάδας   βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα, μέσω δημοσιεύματος ηλεκτρονικής τοπικής εφημερίδας.

Το δημοσίευμα ούτε λίγο, ούτε πολύ υποδεικνύει τους υποψήφιους της αρεσκείας της  αρθρογράφου,  οι οποίοι θα πρέπει “λογικά” να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του  ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα. Δημοσίευμα πιθανόν εμπνευσμένο από πονήματα πολιτικής παρέμβασης παρελθόντων αειμνήστων χρόνων της μεταπολιτευτικής περιόδου στη Λευκάδα, τότε που  κάθε λογής “δημοσιογράφοι”  συνωμοτούσαν στην οικονομική αφαίμαξη της  Ελλάδας και τη δημιουργία ενός  διαπλεκόμενου πελατειακού κράτους που οδήγησε σήμερα  τη χώρα σ΄αυτό το μαύρο χάλι.

Oι πιθανοί υποψήφιοι για το βουλευτικό χρίσμα στην Λευκάδα-Όλα τα ονόματα

Κι ενώ καλά-καλά δεν προλάβαμε να ησυχάσουμε από την προεκλογική αναζήτηση δημάρχων για τη Λευκάδα, μία νέα αναζήτηση  βρίσκεται σε εξέλιξη, εκείνη της ανεύρεσης των υποψηφίων  βουλευτών.

Χρονικά τόσο κοντά που ακόμα κι εμείς μπερδευτήκαμε εάν πρόκειται για διαφορετική ή  συνέχεια της προηγούμενης. Πράγμα που μας διευκόλυνε αφάνταστα στο  να εικάσουμε και στη συνέχεια να εντοπίσουμε πρόσωπα που διαχρονικά  αναζητούν διέξοδο στην πολιτική παρουσία κι  ανέλιξη  στον κοινωνικό ιστό της τοπικής κοινωνίας αλλά και του κόμματος από το οποίο προέρχονται.

Κι εκεί που όλα έδειχναν όλα να κυλούν ομαλά στην πολιτική ζωή του τόπου, ήρθαν τα πάνω κάτω! Όχι πως δεν γνωρίζαμε ότι διανύουμε ιστορικές στιγμές, αλλά  κι αυτή η “πολιτική συμπύκνωση”του χρόνου και των εξελίξεων, ομολογουμένως ακόμα κι εμάς  κάπως μας  αιφνιδίασε!

Στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής έχουν έξι υποψηφίους που λογικά ένας από αυτούς θα είναι ο επόμενος βουλευτής σε περίπτωση που επικρατήσει το κόμμα στην Λευκάδα: Γρηγόρης Σταύρος, Γεράσιμος Γατζίας, Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιάννης Γαρύφαλλος, Δάφνη Σφέτσα,  Φατούρου -Χαλκιοπούλου Χριστίνα στην διεκδίκηση τη βουλευτικής έδρας.

Στην ΝΔ τώρα,  Θοδωρής Σολδάτος και Ξενοφώντας Βεργίνης,  έπειτα από μακρόχρονη παρουσία, αποφάσισαν  ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, βάζοντας  παράλληλα με την πολιτική τους καριέρα και τέλος  στις μεταξύ τους  “ενδοοικογενειακές έριδες”. Οι οποίες απ΄ό,τι φανταζόμαστε,  ως επακόλουθο σύμπτωμα κι απόρροια της εξουσίας δεν θα σταματήσουν, απλά θ΄ αλλάξουν  παράταξη, υπηρετώντας την ανάγκη για “κοινωνικα σχόλια” και ψυχαγωγία του μικρού αλλά λάτρη του είδους Λευκαδίτικου πληθυσμού .

Αναγκαστικά, λοιπόν, στο κυβερνητικό κόμμα αναζητούν νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης σε ανακυκλωμένα πρόσωπα που ήταν υποψήφια στην αυτοδιοίκηση αλλά και σε  άλλα  που ετοιμάζονται  να κάνουν παρθενική εμφάνιση στον στίβο της πολιτικής ζωής, με την ευκαιρία της ”χηρείας” των θέσεων: Καββαδάς Θανάσης, Καββαδά Χρυσούλα, Δημήτρης Πετρόπουλος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης,  αλλά και οι νεοφώτιστοι  Καββαδάς  Θεμιστοκλής,  Σκλαβενίτης Στάθης φλερτάρουν με μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη  Λευκάδα.

Στο ΠΑΣΟΚ πάλι το μεγάλο ερώτημα προ των όποιων ανακοινώσεων παραμένει η στάση του Γιώργου Παπανδρέου. Φειδωλοί οι “πράσινοι” στις δηλώσεις και τις προθέσεις τους,  τα πρώτα ονόματα που ακούγονται είναι: Γιώργος Ράπτης, Νίκος Πεντεσπίτης.

Στο ΚΚΕ: Θωμάς Καββαδάς, Δήμητρα Σταματέλλου, Μάκης Βερροιώτης.

Αυτά μέχρι νεωτέρας!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο η πρόταση εκτέλεσης έργου «Αναδιαρρυθμίσεις και αναμορφώσεις κτιρίου Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο)”

Ορίζεται η ΠΙΝ φορέας υλοποίησης  η οποία θα λειτουργήσει ως δικαιούχος του έργου για λογαριασμό του “Όίκου Πρόνοιας Λευκάδας” Εγκρίθηκε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *