Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Toυς “γύρισε την πλάτη” και ο Σολδάτος

Η απόφασή του για εμάς  δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία”  αφού  δεν ήταν λίγες οι φορές που η κυβέρνηση  τον άφησε εκτεθειμένο  να μην πούμε στην κυριολεξία τον “άδειασε” σε ζητήματα που αφορούν την Λευκάδα. Ο Θοδωρής  Σολδάτος  διαφώνησε σε βασικά  ζητήματα πολιτικής , κάτι που έγινε η αιτία να διαγραφεί και να μείνει για ένα διάστημα εκτός κομματικής ομάδας.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι τάχθηκε ανοικτά ενάντια στην υποβολή διοδίων  και στο σχεδιασμό για την γέφυρα Λευκάδας , ζητούσε επιμόνως την στελέχωση του Γενικού  Νοσοκομείου Λευκάδας, πάλευε να καλύψει τις ελλείψεις στα σχολεία και γενικά  παρότι δεσμεύονταν από την κομματική πειθαρχία,  υπέγραφε πολλές επερωτήσεις με άλλους βουλευτές  ενάντια σε ειλημμένες αποφάσεις της συγκυβέρνησης. Ήταν κι εκείνος που ζητούσε επίμονα το κλείσιμο της ΕΡΤ, για να διαπιστώσει αργότερα πως θα δημιουργούνταν στην θέση της ένα καινούργιο μόρφωμα κρατικής “παραπληροφόρησης”, μακράν  εκείνης που φανταζόταν.

Εκείνο όμως που θεωρούμε ότι αποτέλεσε  την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η έκδοση της περίφημης ΚΥΑ για την ιδιοκτησία της άμμου. Πρακτικά η Συγγρού του αφαίρεσε σιγά-σιγά όλα τα επιχειρήματα για να σταθεί με αξιώσεις ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Στην περίπτωση του Θοδωρή Σολδάτου μπορούμε περισσότερο να μιλάμε για “πολιτικό ευνουχισμό” παρά για μία καθαυτού  “πολιτική  απόσυρση” . Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις αυτή είναι η δικιά μας εντύπωση. Ο ίδιος ο Βουλευτής με την ανακοίνωσή του δεν αφήνει καμία τέτοια  υπόνοια,  μάλιστα τουναντίον συμπαρατάσσεται με όλες του τις δυνάμεις  στο πλευρό της ΝΔ, ταυτίζει τις εκλογές με  αβεβαιότητα κι αστάθεια, επιτίθενται στην Αντιπολίτευση, αποφεύγοντας όμως  να την κατονομάσει, επικαλείται για την απόφασή του  προβλήματα υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Βουλευτή Λευκάδας όπως έφτασε στο  email:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από 15 χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έκτακτες και απρόβλεπτες προσωπικές συγκυρίες, μου επιβάλλουν να απέχω από τα ψηφοδέλτια των προσεχών εθνικών εκλογών.

Τον περασμένο μήνα υποβλήθηκα σε επιτυχή αγγειοπλαστική δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας και οι θεράποντες ιατροί μου συστήνουν προσωρινή διακοπή έντονων δραστηριοτήτων, για εύλογο χρονικό διάστημα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους συμπορεύτηκαν πολιτικά μαζί μου μέχρι σήμερα, όσους στήριξαν την υποψηφιότητά μου από το 2000 που πολιτεύτηκα για πρώτη φορά στις εκάστοτε εκλογικές μου δοκιμασίες, όσους εμπιστεύονται τις πολιτικές μου επιλογές και πλαισιώνουν με τη συμμετοχή τους τις πολιτικές μου δραστηριότητες και επιδιώξεις.

Είναι αυτονόητο ότι στις προσεχείς εθνικές εκλογές, συμπαρατάσσομαι ως στρατιώτης στην προσπάθεια που καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να κατακτήσει οριστικά το δικαίωμα στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οφείλω τέλος να καταθέσω δημοσίως τα συναισθήματα απογοήτευσης που με διακατέχουν, εξαιτίας της ανεπάρκειας και του καιροσκοπισμού εκείνου του πολιτικού δυναμικού της χώρας, μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, που αντί συνεννόησης σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας, επιλέγει να σύρει την πατρίδα σε εκλογές και επομένως για μια ακόμη φορά σε αβεβαιότητα και σε αστάθεια.

Θοδωρής Σολδάτος
Βουλευτής Λευκάδας”

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λευκάδας

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Τηλ.-FAX: 26450-24715 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΣ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights