Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Νοεμβρίου 2022

Ευχάριστα νέα! Βρέθηκε ο αγνοούμενος Λευκαδίτης πατέρας-οδηγός (4η αναν)

Παράταση αγωνίας για την Πλαγιά

Ανάμεσα στους τελευταίους διασωθέντες ο Λευκαδίτης οδηγός νταλίκας, ο οποίος καρτερικά περίμενε  την σειρά του, βοηθώντας τους  πιο “αδύνατους”  να επιβιβαστούν στο καλαθάκι. Αυτή την στιγμή βρίσκεται πάνω σε ιταλική φρεγάτα(δείτε την λίστα) που παραμένει στην περιοχή  συνεχίζοντας τις έρευνες για επιζώντες.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα  νέα για τον οδηγό από την Πλαγιά , ο οποίος ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει με τους οικείους του.

 

Οχτώ οι νεκροί στο μοιραίο επιβατηγό, μιλούν και για  18 αγνοούμενους. Σε αγωνία και η Πλαγιά (3η αναν.)

Σταμάτησαν να ενημερώνουν τις λίστες των διασωθέντων από τις 12 μμ, αφήνοντας τους συγγενείς να “πνίγονται” στην αγωνία. Τελευταίες επίσημες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 8. ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται, δυστυχώς, ότι υπάρχουν 18 αγνοούμενοι, καθώς φέρονται να έχουν διασωθεί 433 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το «Norman Atlantic».

Εν τω μεταξύ ατελείωτες είναι οι ώρες αγωνίας των συγγενών και φίλων των διασωθέντων που δεν έχουν ανακοινωθεί στις  έξι λίστες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ειδικά τις τελευταίες ώρες που εμφανίστηκε και η πιθανότητα λίστας αγνοουμένων.

Νέες πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν αγνοούμενοι επιβάτες του Νormal  Atlantic με καταγωγή την Πλαγιά Αιτ/νίας.

Koρυφώνεται η αγωνία για τον Λευκαδίτη οδηγό νταλίκας (2ηαναν.)

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνουν οι ιταλικές αρχές 345 είναι οι διασωθέντες, 1 νεκρός και 132 αυτοί που βρίσκονται ακόμα πάνω στο πλοίο που καταβάλλεται ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής προσπάθεια να ρυμουλκηθεί στο Πρίντεζι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερο σχετικά με  το συμπατριώτη μας Λευκαδίτη  οδηγό-ιδιοκτήτη  νταλίκας και πατέρα δύο μικρών παιδιών.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο ίδιος επικοινώνησε χθες το πρωί με τους οικείους του, λίγα λεπτά μετά το περιστατικό. Με δεδομένα την καλή του φυσική κατάσταση, τη βελτίωση του καιρού και ότι πλέον τα μέσα διάσωσης επιχειρούν στο φως της ημέρας, θεωρούμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ευχάριστα νέα.

Και Λευκαδίτης ανάμεσα στους 478 επιβαίνοντες του Νormal Atlantic. Ώρες αγωνίας για τους οικείους του

Στη δημοσιότητα η λίστα των 478  ανθρώπων που βρίσκονταν επάνω στο πλοίο Νormal Atlantic  τη στιγμή που από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε φωτιά. Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το κατάστρωμα, εξαπλώθηκε γρήγορα κι οδήγησε το πλοίο σε ακυβερνησία, λόγω καταστροφής του πιλοτηρίου. Αυτή τη στιγμή το πλοίο πλέει ακυβέρνητο στα χωρικά ύδατα της Αλβανίας, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι έχουν διασωθεί με ελικόπτερα και από παραπλέοντα πλοία.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι αρχές, ώστε πριν νυχτώσει να περισυλλέξουν όλους τους επιβαίνοντες στο πλοίο. Εν τω μεταξύ όπως επιβεβαιώνεται και από την λίστα μεταξύ των ονομάτων υπάρχει και Λευκαδίτης (από τη Νότια Λευκάδα). Όπως πληροφορηθήκαμε, οικείοι του βρίσκονται στην Ηγουμενίτσα και στο τοπικό Λιμεναρχείο από την πρώτη στιγμή, παρακολουθώντας με αγωνία την τιτάνια προσπάθεια  διάσωσης που έχει στηθεί στους θαλάμους επιχειρήσεων των δύο κρατών, Ελλάδας και Ιταλίας.

Δείτε όλη την λίστα με τα ονόματα των επιβαινόντων στο πλοίο εδώ.

 

2 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

    1. Υπάρχει στη λίστα, πατήστε στο link. Πραγματικά ας βάλει πλέον ο Θεός το χέρι του ν΄αντέξει το πλοίο τη νύχτα. Από αύριο πολύ νωρίς το πρωί οι μετεωρολογικές προβλέψεις δίνουν ραγδαία βελτίωση. Το παιδί βρέθηκε στο πλοίο λόγω επαγγελματικής του υποχρέωσης. Αυτοί που τον γνωρίζουν μιλούν για ένα παιδί “βουνό”, λεβέντη, θα τα καταφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.