Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Απριλίου 2024

Μια οφειλόμενη απάντηση

Τα εκατοντάδες χιλιάδες  blogs και  sites δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για πλουραλισμό και ενημέρωση  από άλλες πηγές πλην των συνηθισμένων έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ,  ραδιοφώνου και τηλεοράσεως. Αποτέλεσαν πηγή ενημέρωσης τόσο στα προαναφερόμενα ΜΜΕ , όσο κυρίως μεταξύ  των αναγνωστών της μεγάλης κοινωνίας του διαδικτύου.

Κι αυτό γιατί πολλά από αυτά  έγιναν αφορμή ν΄ακουστούν διαφορετικές απόψεις κι έδωσαν την ευκαιρία στους ίδιους τους  αναγνώστες να γίνονται εν δυνάμει οι παραγωγοί της είδησης. Δεν είναι,  βέβαια, και λίγα εκείνα που “έπεσαν” στην παγίδα να “ομοιάσουν” ή ακόμα και να  θεωρήσουν ότι επιβάλλεται  ν’ “αντικαταστήσουν” τα ήδη υπάρχοντα ή τυχόν νέα που ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο.

Μέσα σ΄αυτόν τον “ορυμαγδό” πληροφοριών, την πολιτισμική, ιδεολογική και κοινωνικοπολιτική  κατάρρευση, μοιραίο ήταν αρκετοί να συγχέουν τους ρόλους τους και να θεωρούν εαυτούς τιμητές ή γνώστες εκτός των άλλων και  της “ορθής δημοσιογραφίας”.

Εμείς εδώ στο meganisinews ποτέ δεν αποδεχθήκαμε τον τίτλο του επαγγελματία δημοσιογράφου, ούτε από όσους ειρωνικά μας τον απέδωσαν, αλλά  ούτε κι  απ΄όσους ειλικρινά τον επικαλέστηκαν τιμώντας τη φιλότιμη προσπάθεια μας. Είμαστε και θα παραμείνουμε αυτό που  αυτοπροσδιοριζόμαστε από την αρχή που αναλάβαμε το site:

Πολιτικοποιημένα άτομα, πλήρως ενταγμένα στην κοινωνική ζωή, με άποψη κι αγάπη για τον τόπο τους  και μεράκι γι΄αυτό που κάνουν. Δεν αμειβόμαστε,  δεν έχουμε κανένα έσοδο, δεν έχουμε κανενός είδους πολιτική εξάρτηση, δεν έχουμε φιλοδοξίες κι επαγγελματικές επιδιώξεις μέσω του έτσι κι αλλιώς μικρού  μας site. Έχουμε πολιτική θέση, έχουμε άποψη, έχουμε κρίση αλλά κυρίως έχουμε “αυτιά” για ν΄ακούμε  και ν΄αντιλαμβανόμαστε την κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε κι όλοι μαζί ν’ αναζητούμε λύσεις.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι τα προβλήματα πρέπει να σταματήσουν να μπαίνουν “κάτω από το χαλάκι” προσποιούμενοι την μη ύπαρξή τους, διότι επ΄ουδενί αυτός ο τρόπος οδηγεί στη λύση τους. Τα προβλήματα οφείλουν να δημοσιοποιούνται, ώστε να καθιστούν συνολικά υπεύθυνη την κοινωνία για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους. Ειδικά όταν αυτά δεν αφορούν  ένα άτομο, μια  μικρή ομάδα ή ένα σύλλογο, αλλά το σύνολο της κοινωνίας της  Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.  Η επίλυση των προβλημάτων πλέον δεν πρέπει να λύνεται δια της απευθείας αναθέσεως ούτε προς τον Δήμαρχο, ούτε προς τον Αντιπεριφερειάρχη, ούτε προς τον Βουλευτή. Είμαστε σίγουροι πως ούτε οι ίδιοι πλέον  επιθυμούν να είναι οι “διαχειριστές” των δικών μας προβλημάτων.

 

Γιώργος Γαβρίλης

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου “Κατασκευή αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών Βασιλικής”. Το έργο θα συμβασιοποιηθεί άμεσα

Κατόπιν των συντονισμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής, των υπηρεσιών του Δήμου, του μελετητή κ Νίκου Φλώριου και της Ειδικής Υπηρεσίας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights