Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

“Αναβολή”… αποφάσεων για το Πόρτο-Κατσίκι. Αναμένουν γραπτές εισηγήσεις(Βίντεο)

Ερώτηση του πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Μπραντζουκάκη στο δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας για τον βαθμό  επικινδυνότητας  της δημοφιλέστερης παραλίας της Λευκάδας , το Πόρτο -Κατσίκι, έφερε σε “δύσκολη¨ θέση τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή .

Ο κ. Δρακονταειδής  o οποίος διακρίνεται για την ευχέρεια λόγου,  μετρούσε στην κυριολεξία τα λόγια του σε μια προσπάθεια να μην μεγενθύνει ένα ούτως ή  άλλως μεγάλο πρόβλημα για το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας. Απάντησε λοιπόν:

“Βρισκόμαστε σε συννενόηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, συγκροτήσαμε επιτροπή από ειδικούς, ήρθαν και γεωλόγοι από το ΙΓΜΕ της Πρέβεζας, υπάρχει μια καταρχήν εικόνα που θα μπει και στο χαρτί και τότε θα κάνουμε την όποια συζήτηση για τις όποιες αποφάσεις, η εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική πρέπει να σας πω.

Η κατάσταση στο Πόρτο-κατσίκι είναι πολύ άσχημη σε ότι αφορά  το θέμα της ενδεχόμενης επικινδυνότητας, επαναλαμβάνω όμως όλα αυτά θα μπουν στο χαρτί και τότε θα ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις γιατί προέχει πάνω από όλα, αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα, προέχει η ασφάλεια, πρώτα η ασφάλεια και μετά ευχαρίστως να κουβεντιάσουμε όλα τα υπόλοιπα.”

Στις όποιες αποφάσεις  εικάζουμε ότι καθοριστικό ρόλο  θα παίξουν, ειδικά το χρονικό διάστημα που διανύουμε,   οι εκθέσεις των σεισμολόγων για  την εκτίμηση σεισμικού κινδύνου  η οποία κρίνοντας από την ιδιαίτερη σπουδή που συγκροτήθηκε κι οργανώθηκε η Πολιτική Προστασία στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας αλλά και τα σεισμικά γεγονότα στην περιοχή μας , εκτιμούμε  ότι θα  “χτυπάει” κόκκινο. Έτσι κάθε ενδεχόμενο φαντάζει σε μας τουλάχιστον πιθανό!

Διαβάστε τι γράφαμε σχετικά τον Σεπτέμβριο:

Προβληματισμός στους φορείς της Λευκάδας για το Πόρτο Κατσίκι. Aλεπάλληλες συσκέψεις για την εύρεση προσωρινής λύσης

 

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *