Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

“Ρώσικη ρουλέτα” με τις ζωές 25.000 ανθρώπων στη Λευκάδα – Νέο καρδιολογικό περιστατικό με ασθενή από το Μεγανήσι

Νέο καρδιολογικό  περιστατικό με ασθενή από το Μεγανήσι αποδεικνύει χρόνο αντιμετώπισης  εμφράγματος πάνω από δύο ώρες!

Εκτός της παιδιατρικής κλινικής που δεν λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, σε διάλυση βρίσκεται και το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου αφού έχει μείνει ένας μόνο καρδιολόγος για τακτικό ιατρείο και εφημερίες! Τα ίδια συμβαίνουν και με τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης, αφού το νοσοκομείο δεν καλύπτεται σε 24ωρη βάση με γιατρό αναισθησιολόγο.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δύο νοσοκομεία (Πρέβεζας και Λευκάδας) δεν είναι σε θέση να καλύψουν ένα έκτακτο περιστατικό μέσης ή ακόμα χαμηλής επικινδυνότητας.

Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, όταν απαιτείται συνεργασία ειδικοτήτων ιατρών ή ακόμα και εξετάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η χθεσινή διακομιδή ασθενούς με  καρδιακό επεισόδιο από το Μεγανήσι, ο οποίος αναχώρησε από το νησί περίπου στις 8:00 μμ  και βρήκε γιατρό καρδιολόγο κι αντιμετώπιση του προβλήματός του στο νοσοκομείο της Πρέβεζας μετά από τρεις ολόκληρες ώρες, γύρω στις 11:00 μμ. Ο ασθενής χρειάστηκε να επιστρέψει στη Λευκάδα για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, αφού ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας βρίσκεται από καιρό εκτός λειτουργίας. Ευτυχώς στον ασθενή διαπιστώθηκε κολπική μαρμαρυγή και αύριο μαθαίνουμε ότι θα πάρει εξιτήριο. Όμως αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί εάν ου μη γένοιτο σε κάποιον συμπολίτη μας  συμβεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό, περιπτώσεις στις οποίες ο χρόνος αντιμετώπισης μετράει αντίστροφα με την επιβάρυνση της υγείας  τους ασθενούς και κάθε λεπτό που χάνεται είναι πολύτιμο για τη μετέπειτα επανάκαμψη της υγείας του;

Το θέμα της υγείας και του Νοσοκομείου στην Λευκάδας θεωρούμε ότι προηγείται οποιασδήποτε άλλης ανάγκης του νησιού και είναι ζήτημα στην κυριολεξία ζωής και θανάτου. Αυτονόητα πρέπει ν΄ αποτελεί  το νούμερο ένα θέμα σε κάθε συνάθροιση, οποιασδήποτε μορφής και περιεχομένου. Αλλά κυρίως των δημοτικών συμβουλίων Λευκάδας και Μεγανησίου, του Περιφερειάρχη, του Βουλευτή Λευκάδας (που υπερασπίζεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί την κυβέρνηση), του διοικητή του ΟΓΑ , αλλά πρωτίστως των πολιτών της Λευκάδας που θα βρεθούν σύντομα να έχουν και την τελική ετυμηγορία, οδηγούμενοι στις κάλπες.

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *