Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Απριλίου 2024

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος

Ο περιφερειάρχης κατά την προσφώνηση του  χαρακτήρισε σημαντική  την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη την Κέρκυρα ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα αλλά και στις οικογένειες των Σύριων που πραγματοποιούν απεργία  πείνας στο Σύνταγμα.

Ο Θ. Γαλιατσάτος δεν παρέλειψε να  μιλήσει για και τον Ερημίτη,  υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του περιφερειάρχη την παρούσα στιγμή “ γιγαντώνει και πολλαπλασιάζει τη δύναμη της ψυχής των κατοίκων της Κέρκυρας να συνεχίσουν τον αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και την προστασία του περιβάλλοντος”.

Επίσημο  γεύμα της ΠΙΝ προς τιμήν του Πατριάρχη

Η περιφέρεια το μεσημέρι της Τετάρτης παρέθεσε γεύμα  προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη στο CorfuHolidayPalace  όπου ο περιφερειάρχης  στην εκεί προσφώνηση του ευχήθηκε στον Πατριάρχη να συνεχίσει  την πορεία και τη δράση του για τους πολίτες που υποφέρουν και την ανθρωπότητα που κινδυνεύει. Παράλληλα έκανε αναφορά και στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Τέλος ο περιφερειάρχης δώρισε στον Πατριάρχη μια εικόνα των τριών πολυούχων Αγίων Σπυρίδωνος,  Γερασίμου και Διονυσίου καθώς και  ένα ιστορικό βιβλίο του LetterioAugliera και το « Βιβλίο του ορθού λόγου»  το οποίο τυπώθηκε το 1627 στην Ι.Μ Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά.

Στην Αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης  επεσήμανε ότι  «η ορθόδοξος πίστις, η προσήλωσις εις τας παραδόσεις, οι κοινοί Άγιοι, η κοινή πολιτιστική κληρονομιά και πλείστα άλλα στοιχεία, ιδιαιτέρως δε ο μεθαύριον εορταζόμενος θαυματουργός Άγιος Σπυρίδων, είναι  αυτά που ενώνουν τον Επτανησιακόν λαόν μετά της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως» και προσέφερε  στον περιφερειάρχη ένα ασημένιο δισκάριο με το έμβλημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights