Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Σε διαβούλευση με τους δημότες του ο δήμος Λευκάδας για τους κοινόχρηστους χώρους

Διαβούλευση για το Σχέδιο Κανονισμού Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων 

Ο δημόσιος διάλογος για μικρά ή μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου, είναι σταθερή και αμετακίνητη θέση της Δημοτικής Αρχής.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν και να συμμετέχουν, στα πλαίσια του δυνατού, στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν. Θέλουμε δημότες με ιδέες, προτάσεις, αιτήματα, διεκδικήσεις και συλλογικές δράσεις και όχι παθητικούς θεατές αποφάσεων που λαμβάνονται ερήμην τους.

Στα ανωτέρω πλαίσια, θέτουμε σε διαβούλευση Σχέδιο Κανονισμού Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων.

Ελπίζουμε μα παράλληλα είμαστε και αποφασισμένοι, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο που θα αναπτυχθεί, να αποτελέσει την αφετηρία για μια ομαλή λειτουργία της πόλης και των οικισμών, που θα συνδυάζει τη δραστηριότητα των καταστημάτων, παράλληλα με την απρόσκοπτη χρήση εκ μέρους του κοινού των κοινοχρήστων χώρων.

Κάθε πολίτης έχει την εξουσία να χρησιμοποιεί ελεύθερα τους κοινόχρηστους χώρους, εξουσία που απορρέει από το δικαίωμα της προσωπικότητας (άρθρο 57 του ΑΚ), καθώς και το δικαίωμα να απαιτεί από τους υπεύθυνους για τη διαχείρισή τους ΟΤΑ την προστασία της ακώλυτης χρήσης τους, όταν αυτή παρεμποδίζεται.

Το σχέδιο του ανωτέρω Κανονισμού έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου και στη διεύθυνση  http://www.lefkada.gov.gr    –  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

Οι όποιες παρατηρήσεις, προσθήκες ή διορθώσεις, παρακαλούμε να αποστέλλονται γραπτώς στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νικητάκη ή με mailστο info@lefkada.gov.gr

Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση φορέων και πολιτών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *