Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2022

Όλα όσα ειπώθηκαν για το νερό του Μεγανησίου στo ΔΣ της Λευκάδας (ηχητικό – αναν.)

Το νερό του Μεγανησίου και σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας

Ο εξορθολογισμός  των τιμολογίων του νερού στη Λευκάδα, μοιραία άνοιξε τη συζήτηση για το νερό του Μεγανησίου στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας. Δεν ήτανλίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης που αναφέρθηκαν στη γεώτρηση της Βαυκερής, στην τοποθέτηση υδρομετρητή και στην καταβολή αντιτίμου για κάθε κυβικό που παρέχεται στο Μεγανήσι.

H υδροδότηση του Μεγανησίου και σήμερα απασχόλησε το Δ.Σ., με αφορμή τη σύνδεση της νέας δεξαμενής στη Βαυκερή (δίπλα στην παλιά) και τη σύνδεσή της με τη γεώτρηση. Υπήρξε ερώτημα προς τον δήμαρχο Λευκάδας για το καθεστώς της υδροδότησης του Μεγανησίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώην δημοτική αρχή Μεγανησίου του τέως δημάρχου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου με την τότε δημοτική αρχή Λευκάδας του τέως δημάρχου κ. Κώστα Αραβανή  έχουν υπογράψει προγραμματική συμφωνία συνολικής διάρκειας 7 ετών, σύμφωνα με την οποία το Μεγανήσι θα υδροδοτείται από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης  Δήμων Λευκάδας και συμπληρωματικά από τη γεώτρηση στο Κολόνι  του Δ.Δ. Βαυκερή, συμφωνία που επικυρώθηκε από το Δ.Σ. Μεγανησίου τον Οκτώβρη του 2012.

Υποχρεούται ο δήμος Μεγανησίου να τοποθετήσει υδρομετρητή από την υπογραφή της συμφωνίας και μετά και να καταβάλλει 0,17 ευρώ  ανά m3  που καταναλώνει. Επίσης. επιβαρύνεται το ρεύμα και τη συντήρηση του δικτύου.

Δείτε  όλη την προγραμματική συμφωνία εδώ.

Όπως πληροφόρησε ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα για την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας. Δεν ανέφερε λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό  συμβούλιο Λευκάδας.

Για την ιστορία, ο ανεξάρτητος τότε δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Κονιδάρης τον Οκτώβριο του  2012 είχε καταψηφίσει την προγραμματική συμφωνία, η οποία είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία με ψήφους 7 υπέρ και 1 κατά.

 

ΠΗΓΗ ηχητικού:prisma 951.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ:Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται. Μετά την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα έχουν σειρά οι μικρότερες δημοτικές επιχειρήσεις

Κάλεσμα για ανάπτυξη ενός μεγάλου κινήματος αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ την οποία σπεύδει να υλοποιήσει η τρικομματική κυβέρνηση έκανε […]

2 Σχόλια

    1. Όλο το καλοκαίρι φίλε δεν κάνουμε άλλη δουλειά, μαγειρεύουμε. Τώρα τον Χειμώνα δεν ασχολούμαστε γιατί δεν μας πετυχαίνουν οι…σάλτσες! Τώρα εάν δούμε και πέφτει πολύ η επισκεψιμότητα , έχουμε μια σπέσιαλ συνταγή για “γλαρόσουπα”, θα την αναρτήσουμε στο λεπτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *