Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

Φωτορεπορτάζ από την πιο μαζική πορεία των τελευταίων χρόνων. Πολυτεχνείο 17/11/2014

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές τίμησαν την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, αψηφώντας την προληπτική καταστολή και  την απόλυτη αστυνομοκρατία, με την συμμετοχή τους στην πιο μαζική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Μαζική υπήρξε η συμμετοχή της νεολαίας,  παρά την βαρβαρότητα της κυβέρνησης στην Νομική  και το Πολυτεχνείο τις προηγούμενες μέρες. Το σχέδιο της κυβέρνησης σε συνεργασία με τον κυβερνητικό πρύτανη να φοβίσουν τη νεολαία και το κίνημα της έπεσαν στο κενό. Δεκάδες ήταν και τα συνδικάτα που διαδήλωσαν με μαζικά μπλοκ όπως αυτά των Συλλόγων ΠΕ, των ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ και των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων ΠΕ-ΔΕ.

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας σε μια περίοδο κινηματικής νηνεμίας έδωσαν μαζικά και μαχητικά το παρόν δείχνοντας πως η φλόγα της εξέγερσης του Νοέμβρη παραμένει αναμμένη, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

«Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή» έλεγε μια παλιά αφίσα. Η κυβέρνηση κάνοντας επίδειξη πυγμής  έδωσε το δικό της αυταρχικό αντιδημοκρατικό περιεχόμενο με τις δικές της λάμψεις που βγάζουν οι χειροβομβίδες.

Στο ύψος του Χίλτον  εντελώς αναίτια στις 18:55 η πορεία  δέχεται  δεκάδες δακρυγόνα και κρότου λάμψης .Δέκτες της επίθεσης τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού  χώρου και αριστερών οργανώσεων. Διαδηλωτές  λιποθυμούν και χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής. Το σχέδιο για σπάσιμο της πορείας δεν περνά και η διαδηλωτές συνεχίζουν . Επίθεση της αστυνομίας στη συνέχεια στην Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια. 36 προσαγωγές.

δείτε φωτογραφίες από την μεγαλειώδη σημερινή πορεία εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *