Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση του Συλλόγου Γυναικών Μεγανησίου με τον αντίστοιχο του Νεοχωρίου

[wzslider]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

«Η ΗΛΑΚΑΤΗ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Χτες ,Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος μας επισκέφθηκε το Νεοχώρι Μεσολογγίου όπου και συναντήθηκε με τον εκεί Σύλλογο Γυναικών.

Εκεί μας περίμενε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ξανθή Ζαμπάτη. Στην αρχή επισκεφθήκαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται έξω από το χωριό όπου εκεί στις 26 Ιουλίου πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι, στη συνέχεια επιστρέψαμε στο χωριό όπου και πήγαμε στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ένας υπέρλαμπρος ναός αγιογραφημένος από άκρη σε άκρη, ο πρώτος ναός βυζαντινού ρυθμού που χτίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπως μας είπε ο πάτερ Χριστόφορος. Μετά πήγαμε στο λαογραφικό μουσείο που έχει φτιάξει ο Σύλλογος Γυναικών και στη συνέχεια για φαγητό όπου εκεί μας περίμεναν και τα άλλα μέλη του Δ.Σ.

Ανταλλάξαμε ιδέες και συζητήσαμε για την συμμετοχή του χορευτικού τους τμήματος στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του νησιού μας, επίσης εμείς προσφέραμε την παραδοσιακή μας λαδόπιτα και σπιτικά λικέρ καθώς και κουραμπιέδες αλλά και οι κυρίες του Νεοχωρίου μας είχαν ετοιμάσει τα δικά τους παραδοσιακά γλυκίσματα και υπέροχο λικέρ ρόδι.

Η συνάντηση αυτή τελείωσε με καφέ και βόλτα στο Νεοχώρι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου για την φιλοξενία τους καθώς και στην πρόεδρο του Συλλόγου κα Ξανθή Ζαμπάτη η όποια ήταν μαζί μας καθόλη την διάρκεια της επίσκεψης μας στο χωριό τους. Με το καλό να ξαναπάμε κι εμείς και τις περιμένουμε με χαρά να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία!!!!

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Σύλλογο μας στον οδηγό μας κο Σπύρο Αργυρό καθώς και στο Δήμο Μεγανησίου και συγκεκριμένα στον αντιδήμαρχο κο Θανάση Κονιδάρη για την πολύτιμη βοήθειά τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη στο Νεοχώρι.

 Το Δ.Σ.

11 Shares

Σχετικά άρθρα

Δήμαρχος Μεγανησίου: “Σενάρια” όλα όσα ακούγονται για την επένδυση στο Κεφάλι Μεγανησίου (Βίντεο)

“Μύθος” στην επένδυση στο Μεγανήσι (Κεφάλι)– Διαψεύδει εμμέσως πλην σαφώς ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος σήμερα με δήλωσή του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *