Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ; Φέρτε 8 εκατ. ευρώ!

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

 Ζητούν χρήματα για έργα που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το 2006!

 Δέσμευσαν χρήματα των σεισμοπαθών του Ληξουρίου!

Η κυβέρνηση εκδικείται με απαιτήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ τους κατοίκους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που τόλμησαν να εκλέξουν νέο περιφερειάρχη τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεθοδευμένη επίθεση εις βάρος του, αλλά κυρίως εις βάρος των κατοίκων, μεταξύ των οποίων οι σεισμοπαθείς του Ληξουρίου, καταγγέλλει ο νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, που αντιδρά έμπρακτα στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων του Ιονίου και της πώλησης δημόσιας περιουσίας στην περιφέρεια μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Οπως λέει στην «Ε», η μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης ξεκίνησε από το ΥΠΕΚΑ, μόλις 15 μέρες μετά την εκλογή του. Η παράταξή του είχε αντιδράσει στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ να αντικατασταθεί η κινητή γέφυρα της Λευκάδας από υπόγεια σήραγγα, επειδή αυτό θα σήμαινε ότι οι κάτοικοι θα έπρεπε καθημερινά να πληρώνουν διόδια για να διέρχονται από τη νέα σήραγγα. «Το ΥΠΕΚΑ εγκατέλειψε τα σχέδια κατασκευής υπόγειας σήραγγας, αλλά μετέφερε στην περιφέρεια τα έξοδα συντήρησης της γέφυρας, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια. Μας φόρτωσαν τη συντήρηση της γέφυρας χωρίς τους πόρους», τονίζει ο Θ. Γαλιατσάτος.

Ακολούθησε απαίτηση του Κερκυραίου -πρώην πλέον- υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, ποσού 5 εκατ. ευρώ για έργα που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το 2006 στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ. «Πρόκειται για χρήματα που έχουν ήδη ξοδευτεί γι’ αυτά τα έργα και μάλιστα με ευθύνη παλαιότερης διοίκησης. Κάτι που ο υπουργός Ν. Δένδιας, ως Κερκυραίος, πρέπει να το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Παρ’ όλα αυτά όμως, ζητά αυτά τα χρήματα που δεν υπάρχουν, από τη νέα διοίκηση της περιφέρειας», επισημαίνει ο Θ. Γαλιατσάτος.

Το τρίτο κρούσμα ήρθε μία μέρα πριν ορκιστεί η νέα διοίκηση. Το υπουργείο Οικονομικών, διά της ΔΥΟ Κέρκυρας, θυροκόλλησε, κυριακάτικα μάλιστα, και τελικά δέσμευσε, 416.000 ευρώ από χρήματα προς τρίτους, μεταξύ των οποίων και οι σεισμοπαθείς του Ληξουρίου. Και μάλιστα για χρέος της πρώην νομαρχίας Κέρκυρας που βεβαιώθηκε πριν από μία 10ετία.

«Αφορούσε οργανισμό της νομαρχίας Κέρκυρας. Το υπουργείο Οικονομικών το ξαναθυμήθηκε 10 χρόνια μετά και το παρακράτησε από τη νέα διοίκηση της περιφέρειας. Παρά το ότι η ΔΥΟ Κέρκυρας έδινε στην περιφέρεια και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα», καταγγέλλει ο Θ. Γαλιατσάτος. Υπογραμμίζει ότι τα χρήματα δεσμεύτηκαν παρά το ότι η περιφέρεια είχε καταθέσει προσφυγή, η οποία πρόκειται να συζητηθεί στο τέλος Νοεμβρίου. Για το πρόστιμο, τονίζει, διαφωνούν δύο Γενικές Γραμματείες του υπουργείου Οικονομικών. Η Εσόδων λέει ότι δεν πρέπει να επιβληθεί, ενώ η Δημοσιονομικής Πολιτικής λέει ότι απαιτείται τροποποίηση του νόμου.

«Πρόκειται για στημένη επίθεση από την κυβέρνηση κατά της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ομως αυτή η επίθεση εμένα δεν με πλήττει σε τίποτα. Αυτοί που την πληρώνουν είναι οι πολίτες της περιφέρειας» καταγγέλλει ο Θ. Γαλιατσάτος.

Τονίζει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειές του κατά της πώλησης δημόσιας περιουσίας της περιφέρειας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά μετά το μέτωπο και τη διαμαρτυρία κατά της πώλησης των αεροδρομίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αυτή την περίοδο προετοιμάζεται νέα πανελλαδική κινητοποίηση κατά της πώλησης των αεροδρομίων, με τη συμμετοχή και των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου και των περιοχών τα αεροδρόμια των οποίων ανήκουν στη Β’ Ομάδα των αεροδρομίων που πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ. Η πανελλαδική κινητοποίηση οργανώνεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: enet.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *