Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Ο Δήμος Λευκάδας για τη ρύθμιση οφειλών και την εγκατάσταση εργολαβίας στην οικία Άγγελου Σικελιανού

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

                Σύμφωνα με το άρθρο 51 του N. 4257/2014, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε και με το άρθρο 24 του Ν.4304/2014, παρέχεται η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως 30/10/2014, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν.

Συγκεκριμένα:

1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:

Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009.

Β) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

β) Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσε­ρις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

γ) Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προ­σαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

δ) Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προ­σαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

ε) Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκα­τό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρό­θεσμης καταβολής και των προστίμων.

2.  Της ρύθμισης εξαιρούνται οι οφειλές από πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών και οι οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων ευνοϊκότερων προβλέψεων περί καταβολής όπως π.χ. εισφορά σε χρήμα ( η εν λόγω εξαίρεση δεν ισχύει στην εφάπαξ εξόφληση των οφειλών με απαλλαγή κατά 100% των κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεων εκπρόθεσμης                 καταβολής).
   3.  Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στην ρύθμιση ισχύει μέχρι 30.11.2014.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2645360558 και 2645360567 και στην ιστοσελίδα του δήμου:( http://www.lefkada.gov.gr).

——————————–

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την εγκατάσταση εργολαβίας στην οικία Άγγελου Σικελιανού.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Λευκάδας, συνάντηση –σύσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου, της Εθνικής Τράπεζας και της κατασκευαστικής εταιρείας που ανέλαβε το πολύ σημαντικό – ξεχωριστό για τον τόπο μας έργο της συντήρησης – ανακαίνισης   της οικίας Άγγελου Σικελιανού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κος Κων/νος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος κος Θανάσης Περδικάρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κος Γιώργος Φίλιππας, από την Εθνική Τράπεζα  ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Δικτύων κος Παναγιώτης Γεωργίου, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας κος Γιώργος Φράγκου και από την κατασκευαστική εταιρεία ο κος Ιωάννης Κακαβούτης και οι συνεργάτες του

Έγινε μια σύντομη αναφορά σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν την εγκατάσταση της εργολαβίας και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Ο κος Δήμαρχος, στη συνέχεια, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το έργο για την γενέτειρα του Ποιητή και όχι μόνο, αναφερόμενος στην οικουμενικότητα του Άγγελου Σικελιανού. Ανέφερε ότι ήταν η επίτευξη κλίματος εμπιστοσύνης και συναίνεσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Εθνικής Τράπεζας, παράλληλα με τις συντονισμένες και άμεσες ενέργειες των δύο πλευρών, που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Τέλος κατέγραψε ως πολύ σημαντικό γεγονός το ότι σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα «έτρεξαν», από πλευράς ΕΤΕ, τόσο οι προεργασίες επικαιροποίησης της μελέτης όσο και οι διαδικασίες επιλογής εργολάβου, ευχαριστώντας τα στελέχη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους.

Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας δήλωσαν ότι η στήριξη δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν την Εθνική Κληρονομιά και προάγουν τον Πολιτισμό ήταν πάντα αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνικής πολιτικής της Εθνικής Τράπεζας, που αφιερώνει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά για δράσεις σε όλους τους τομείς της πολιτιστικής δημιουργίας.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη – ξενάγηση στην οικία Σικελιανού.

Λευκάδα 05 11 2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *