Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουνίου 2022

Θα ζητήσουν υπογραφή Τσίπρα. Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο!

“Προεξοφλεί” γεγονότα το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

Αυτή στην στιγμή βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κινείται κάτω κι από τις 900 μονάδες.  Οι Αγορές καθορίζουν πλέον τα θέματα στην  πολιτική ατζέντα με την οποία η χώρα θα πορευτεί για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές και την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με άρθρο της Μαρίνας Μάνη στο Capital.gr

«Θεωρώ απολύτως βέβαιο ότι πριν το τέλος αυτού του έτους η τρόικα θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία. Αν πει όχι, η χώρα θα βρεθεί στη δίνη των αγορών», ήταν η δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη που πρόσθεσε άλλο ένα σενάριο στα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες λόγω διαπραγμάτευσης, νέας επικείμενης “μεταμνημονιακής” συμφωνίας για προληπτική γραμμή στήριξης, ψήφισης του Προϋπολογισμού και Προεδρικής εκλογής.

Η εκδοχή που παρουσίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συζητείται εσχάτως στους πολιτικούς διαδρόμους ως μοναδική λύση, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική αστάθεια στη χώρα, καθώς και τα δύο μαζί, όπως τονίζει η κυβέρνηση, ευθύνονται για την επίθεση των αγορών την προηγούμενη εβδομάδα.

“Θα σας ζητηθεί”…

“Κουμπώνει” δε, με μία παλαιότερη δήλωση του Ευ.Βενιζέλου στη Βουλή (τον περσινό Ιανουάριο) όταν, με αφορμή τα ακανθώδη πολυνομοσχέδια που έπαιρναν σειρά για την εκταμίευση των τότε δόσεων, είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: “να ετοιμαστείτε γιατί αυτό που θα ζητηθεί ως προϋπόθεση είναι η υπογραφή σας για την επόμενη εκταμίευση. Για να δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Κατά τους υποστηρικτές του σεναρίου, μπορεί να μη ζητήθηκε μέχρι τώρα η “υπογραφή” της αξιωματικής αντιπολίτευσηςγια τις δόσεις, “αλλά θα ζητηθεί για τη νέα συμφωνία”.

Οι ίδιοι θεωρούν πολύ πιθανό να είναι αυτό το διακύβευμα της Προεδρικής εκλογής, ώστε είτε η Βουλή (σ.σ. οι 180) να εγκρίνουν δια της θετικής τους ψήφου τη συμφωνία και να δώσουν παράταση στην κυβερνητική θητεία είτε να πάμε σε εκλογές με το ίδιο δίλημμα. Κάτι τέτοιο πάντως προϋποθέτει να συμφωνήσουν οι εταίροι, οι οποίοι, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν έχουν θέσει θέμα συνυπογραφής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ντ. Μπακογιάννη: Τον Μάρτιο θα βγούμε από το μνημόνιο

Ανάλογους γρίφους άφησε και η Ντόρα Μπακογιάννη σε χθεσινή της παρέμβαση. Αφενός προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στην Προεδρική  εκλογή με πολλά ανοιχτά θέματα, εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Και, αφετέρου, εκτίμησε ότι η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο θα συμβεί τον Μάρτιο με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Μένει να φανεί εάν ο Μάρτιος θα είναι εκλογικός.

Αλλά και όπως ισχυρίζεται με άρθρο του σήμερα στο ίδιο site ,  o Θανάσης Μαυρίδης :

“Απομένει  μεγάλη απόσταση ακόμη μέχρι τον Μάρτιο του 2015 για να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά τι θα συμβεί σε αυτή τη χώρα. Το καινούργιο στοιχείο, πάντως, είναι αυτό που υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, ότι η Ευρώπη θα ζητήσει στο τέλος την υπογραφή και του Τσίπρα για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Το σενάριο λέει ότι μόλις τελειώσει η αξιολόγηση της τρόικας και ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, η Ευρώπη θα ξεκαθαρίσει ότι η οποιαδήποτε συμφωνία προϋποθέτει το σεβασμό της από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Κι εκεί θα ξεκινήσει η περιπέτεια που θα μας οδηγήσει γρήγορα σε εκλογές! “[ Όλο το άρθρο]

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: αποσαθρώνεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση – “Ναι” στην πρόταση ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων!

1-11-2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Η εικόνα αποσάθρωσης της μνημονιακής κυβέρνησης, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *