Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Κ.Ε.Π.Μ.: Ζητήματα δημοκρατίας

Αρ. Πρωτ. 4
ΑΘΗΝΑ 3-5-2011

 

Προς: MeganisiTimes

Meganisinews

Λευκαδίτικα Νέα

My Lefkada

Νέα Λευκάδας

 

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχουμε φτάσει λοιπόν εδώ.

Στο Μεγανήσι, το 2011, μιλάμε για Ζητήματα Δημοκρατίας.

Ας δούμε τα γεγονότα:

  • Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 30 Απρίλη του 2011 (Ναι, σωστά βλέπουμε, 2011) δεν διαβάζονται, Επιστολή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ με τις υπογραφές 25 Μεγανησιωτών, με θέμα τη μαρίνα στο Βαθύ και Επιστολή – Ερώτηση μέλους της Γραμματείας της Κίνησής μας με θέμα το νερό στο Μεγανήσι και την ΕΥΔΑΠ. Και τα δύο Κείμενα είχαν έγκαιρα φτάσει στις υπηρεσίες του Δήμου και είχαν πάρει σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου. Επισημαίνεται επίσης ότι το κείμενο της Κίνησης για τη μαρίνα είχε φθάσει με FΑΧ στις υπηρεσίες του Δήμου δεν είχε πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο και πρωτοκολλήθηκε καθυστερημένα μόνο μετά από παρέμβαση μέλους της Γραμματείας της Κίνησης.
  • Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και για δημόσια παρέμβαση της Γραμματείας της Κίνησής μας με θέμα το Κεφάλι, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι δε αισθάνεται υποχρεωμένος να απαντά σε ανώνυμες αναρτήσεις, παρά την κατάθεση του κειμένου στη Συνεδρίαση του ΔΣ με τις υπογραφές των μελών της Γραμματείας της Κίνησής μας.
  • Στην παρουσίαση των Θέσεων της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο το βίντεο της συνεδρίασης που ανεβαίνει στο MeganisiTimes, σταματά όταν ξεκινά η παρουσίαση των θέσεων της Κ.Ε.Π.Μ. Επίσημη δικαιολογία από το MeganisiTimes ήταν ότι ίσως τυχαία τελείωσε η κασέτα.
  • Στις 16 /4/2011 Επιστολή μας με θέμα «Απάντηση στον κ. Δήμαρχο Μεγανησίου» κοινοποιήθηκε και στα δύο site αλλά το MeganisiTimes δεν τη δημοσίευσε.

Τα γεγονότα πια είναι και πολλά και ιδιαίτερα σοβαρά ώστε να προκαλούν έντονο προβληματισμό. Δε συζητάμε πια στο επίπεδο «συμφωνούμε – διαφωνούμε» ή μου «αρέσει – δεν μου αρέσει» ή «εμείς είμαστε πλειοψηφία, δημοκρατικά εκλεγμένοι, και θεσμικά αποφασίζουμε», αλλά για προσπάθεια φίμωσης της άλλης Άποψης.

Κύριε Στάθη Ζαβιτσάνο, έχετε καταλάβει τι κάνετε; Έχει σχέση η συγκεκριμένη συμπεριφορά σας με το θεσμικό σας ρόλο και τις Δημοκρατικές Παραδόσεις του νησιού μας;

Κύριε Παναγιώτη Κονιδάρη, θεωρείτε ότι μπορείτε να απαξιώνετε ή να ειρωνεύεστε συμπατριώτες σας από την έδρα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (για αυτό βέβαια κρίνεστε), αλλά δεν δικαιούστε να παραβιάζετε τις Διαδικασίες λειτουργίας του Θεσμικού Οργάνου που έχετε την τιμή να προεδρεύετε.

Κύριοι Θανάση Κονιδάρη, Παναγιώτη Κονιδάρη, Άλκη Κονιδάρη, Σπύρο Μάλαμα, Δημήτρη Μάντζαρη, Θωμά Φερεντίνο και κυρίες Έλλη Καββαδά και Βησσαρία Πολίτη, της πλειοψηφίας του ΔΣ, έχετε τις ίδιες σοβαρές ευθύνες, γιατί με την σιωπή σας και την ανοχή σας επιτρέπετε να χτίζονται οι παραπάνω απαράδεκτες συμπεριφορές.

Κύριοι Κώστα Κανέλλο, Σάββα Μάλαμα, Γιώργο Κατωπόδη, Παναγιώτη Κατωπόδη και κυρία Έλλη Καββαδά, Διαχειριστές του MeganisiTimes, (κάποιοι από σας είναι και Δημοτικοί Σύμβουλοι), καλές και οι συνταγές μαγειρικής, αλλά ελπίζουμε να γνωρίζετε (ή να μπορείτε να μάθετε) τι σημαίνει Λογοκρισία και με ποιες ιστορικές περιόδους της Χώρας είναι συνδεδεμένη.

Κύριοι της Αντιπολίτευσης (Γεώργιο Αργύρη, Κωνσταντίνο Αυγερινό, Παναγιώτη Δάγλα, Νικολάο Πολίτη, Αικατερίνη Καββαδά); Τι λέτε; αλλά κυρίως τι κάνει ή τι πρόκειται να κάνει η αντιπολίτευση για όλα αυτά; Δεν αρκεί μια χαλαρή στήριξη. Περιμένουμε να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι Μεγανησιώτες;

Τελικά εμείς, η ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ, πρέπει να αναθεωρήσουμε την αρχική μας Διακήρυξη και να συμπεριλάβουμε στους βασικούς μας στόχους και τον αγώνα για τη Δημοκρατία στο Μεγανήσι. Γιατί ο Βολταίρος και η περίφημη φράση του «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» φαίνεται ότι δεν απασχολούν κάποιους σοβαρούς θεσμικούς παράγοντες στο Μεγανήσι του 2011.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΟΥΤΣΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΡΙΣ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΕΛ. ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΛΑΚΗΣ

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΒΗΣ. ΝΙΚΟΣ

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΠΑΛΜΟΣ ΠΕΡ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στον αέρα το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, εργαζόμενοι κι εξυπηρετούμενοι στο Μεγανήσι – 65 συνάνθρωποί μας “κρέμονταν” από αυτήν

Όπως μας  ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Ζαβιτσάνος το υπουργείο Εσωτερικών λέει “εγώ δεν ξέρω καμία “βοήθεια στο σπίτι”, η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights