Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Οκτωβρίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στα … “μουλωχτά”! (αναν.)

Kι ενώ το μεγάλο μας θέμα με τους απερχόμενους ήταν ότι δεν αναρτούσαν στο διαδίκτυο τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, φαίνεται ότι με τους καινούργιους δεν θα μαθαίνουμε ούτε κάν πότε έχουν δημοτικό συμβούλιο…
Δημοτικό συμβούλιο λοιπόν σήμερα στις 17:00 μμ όπως πληροφορηθήκαμε στο…καφενείο!!!

Φυσικά δεν γνωρίζουμε τα θέματα, αφού δεν μας ανακοινώθηκαν. Πράγματι νέο ήθος από την νέα δημοτική αρχή που δεν μπήκε στον κόπο ούτε στους πίνακες ανακοινώσεων εγγράφως να ενημερώσει τους δημότες της.

Από το κακό στο χειρότερο! Να τους χαιρόμαστε!

Στο δημοτικό συμβούλιο διαπιστώσαμε ότι  επιπλέον δεν είχαν μοιραστεί οι εισηγήσεις των θεμάτων στους δημοτικούς συμβούλους ελλείψει… μελάνης!

Τώρα όσον αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν δύο ήταν τα πιο βασικά:

α) Το ζήτημα ανταλλαγής του  λεωφορείου (το οποίο ήταν άχρηστο λόγω μεγέθους και μια πολύ κακή επιλογή της  πρώην δημοτικής αρχής) του δήμου Μεγανησίου με  ένα απορριμματοφόρο και  μία τσάπα του δήμου Αμαρουσίου , σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου κ. Παύλου Δάγλα. Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

β) Η τροποποίηση του τεχνικού  προγράμματος ώστε να πληρωθούν νέες μελέτες  για την χωροθέτηση του μικρού βιολογικού στην θέση Σχίζα. Μελέτες  αξίας 23.000 ευρώ αρχικά και με άγνωστο ύψος ποσού για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων. Τέτοιου που να δικαιολογεί την εύλογη απορία του τέως δημάρχου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου, γιατί δεν πάμε απ΄ευθείας στην χωροθέτηση του κανονικού βιολογικού και να τελειώνουμε από να πληρώνουμε ξανά και ξανά μελέτες.

Τέλος στο δημοτικό συμβούλιο μάθαμε ότι αντιλήφθηκαν κι άλλοι το πρόβλημα της έλλειψης δασκάλου στο δημοτικό σχολείο πλην ημών. Κάποιος αναρωτήθηκε πως επέτρεψε η “γνωστή” Τζένη να συμβεί αυτό. Κάποιος άλλος είπε ότι τα παιδιά είναι λίγα οπότε δεν γίνεται τίποτε και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το …προχωράει προς τη λύση του.

Τα επόμενα θέματα ήταν τι άλλο, το πιο hot  θέμα  των τελευταίων ημερών: Ρυθμίσεις οφειλών δημοτών προς τον δήμο.

Δυστυχώς όχι μόνο η αλλαγή πολιτικής  ακόμα και η αναφορά της λέξης τείνει να “ποινικοποιηθεί”  στις συνειδήσεις των δημοτών του Μεγανησίου, που πρέπει να συνηθίσουν στη νομιμότητα και την υπακοή της επιβαλλόμενης και υποβαλλόμενης  δημοσιονομικής πειθαρχίας των κυβερνώντων, μέσω των νέων αντιπροσώπων της σε τοπικό κι όχι μόνο επίπεδο.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *