Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

Δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας στον Prisma 95,1: “Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κύριος Ζαβιτσάνος έχει αναγάγει τον οικονομικό έλεγχο του Δήμου σε προσωπικό ζήτημα.”

O δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δάγλας μίλησε στον Prisma 95,1 και αναφέρθηκε στο  έγγραφο (καταγγελία από το 2010) που έλαβε ο δήμος από την Κτηματική Υπηρεσία και αμφισβητείται η κυριότητα του κτηρίου στο Φανάρι.

Ο κ. Δάγλας ανέφερε ότι επισκέφθηκαν μαζί με τον Αντιδήμαρχο και το μηχανικό του δήμου το γραφείο της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδας, όπου ενημερώθηκαν ότι το Σεπτέμβριο έγινε αυτοψία από την προϊσταμένη  κ. Τζωρτζοπούλου,  σε συνεργασία με το προϊστάμενο Κτηματικής Υπηρεσίας Πρέβεζας. Όπως πρόεκυψε ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για έλεγχο ύστερα καταγγελίες όσον αφορά τη καντίνα του Φαναρίου, η οποία είναι στη ζώνη του παλιού αιγιαλού και το κτίριο καταγράφεται ως δημόσιο κτήμα, λέγοντας  ότι «κληρονομήσαμε μια καυτή πατάτα για την οποία δεν ευθυνόμαστε, αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να δούμε πως θα λυθεί όλο αυτό το ζήτημα

Ταυτόχρονα έκανε αναφορά στον οικονομικό έλεγχο που ζήτησε να πραγματοποιηθεί στο δήμο για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όπως είπε «όταν χειριζόμαστε δημόσιο χρήμα ο έλεγχος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ο στόχος μου ένας δήμος πρότυπο, παρόλα αυτά ο κ. Ζαβιτσάνος το έχει αναγάγει σε προσωπικό ζήτημα» τόνισε ο κ. Δάγλας .

Παράλληλα ο κ. Δάγλας απάντησε σε δήλωση που έκανε ο πρώην δήμαρχος Μεγανησίου όσον άφορα το γεγονός ότι έκανε πρόσληψη εταιρίας για να ελέγξει τα οικονομικά του δήμου και δε βασίστηκε στου υπαλλήλους του: «Ειλικρινά με κάνετε και διασκέδασα, η υπηρεσία που θα εισηγηθεί είναι έγκυρη, εκπαιδεύουν το προσωπικό, θα βοηθήσουν ώστε να στηθεί ο δήμος στην καλύτερη εκδοχή του. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπηρεσία δημοσιονομικών ελέγχων, τα υπόλοιπα είναι κουβέντες καφενείου

Επίσης σχολίασε τα όσα είπε ο κ. Ζαβιτσάνος, όσο αφορά το γεγονός ότι τα παλιά κτίρια δεν έχουν άδεια, λόγω έλλειψης κονδυλίων εκείνο το διάστημα ή απροθυμίας μηχανικού.
«Υπάρχει ο νομός τακτοποίησης αυθαιρέτων τα τελευταία χρόνια και τα δημόσια κτίρια ταχτοποιούνται χωρίς χρήματα, όσο αφορά το μηχανικό του δήμου είναι ντροπή να λέμε ότι ήταν απρόθυμος στο δήμο. Κάνει εξαίρετη δουλειά

Στο τέλος έκανε λόγο για τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αργύρη, ο οποίος τού στάθηκε σε όλη την προεκλογική του πορεία και σίγουρα υπάρχει ένα χάσμα γενεών, σχολίασε ο κ. Δάγλας, προσθέτοντας ότι αυτά συμβαίνουν, αρκεί να μπορούμε να τα διαχειριστούμε, δεν τίθεται θέμα διαγραφής κατέληξε.

ΠΗΓΗ: prisma95,1.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. 23 Οκτωβρίου 2014 στις 14:55
  Προς παράταξη Τσατσαρη:
  Αφήστε την πλειοψηφια να παίξει μπάλα και σταματήστε να τους δίνεται τροφή να έχουν λόγο .
  Αν το κάνετε αυτο ποσο θα κατηγορούν ;
  Κάποια στιγμή πρέπει να δείξουν και έργο , αλλα τι έργο να δείξει ο περιστασιακά ασχολούμενος με το Δημο Δημαρχος ;
  Με ωράρια φερρυ μποτ και κάποιες μέρες της βδομάδας ..δυστυχώς τίποτε δε γίνεται.
  Κατακαυμενοι Μεγανησιωτες κουράγιο 5 χρονάκια είναι αυτα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights