Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Ιουνίου 2023

ΕΛΜΕ Λευκάδας: Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία

Έξω η Χρυσή Αυγή από τα Σχολεία!

Είναι πλέον σαφές ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, έχοντας ήδη συσπειρώσει γύρω του τα κατακάθια της Ελληνικής κοινωνίας, στοχεύει πλέον απροκάλυπτα στα νέα παιδιά, στους μαθητές μας. Σε τοπικό επίπεδο είναι ακόμα νωπές οι μνήμες της δίωξης, μετά από Χρυσαυγίτικη παραγγελία, της συναδέλφου νηπιαγωγού στο Νυδρί. Ένα ακόμη κρούσμα της ωμής αυτής παρέμβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί η κλήση σε απολογία, συναδέλφων της Κεφαλονιάς από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, μετά τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν στα σχολεία τους στη μνήμη του δολοφονημένου αντιφασίστα Παύλου Φίσσα.

Η μάχη, όμως, κατά του φασισμού και του συστήματος που τον θρέφει πρέπει να είναι καθημερινή μέσα και έξω από τα σχολεία.

Γι’ αυτό στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στον εκφασισμό της Ελληνικής κοινωνίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους, με αφορμή και την επερχόμενη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, να εστιάσουν στο γεγονός της μεγάλης νίκης του Ελληνικού Λαού ενάντια στη φασιστική απειλή, και να εκμεταλλευτούν αυτή τη μέρα περνώντας αντιφασιστικά μηνύματα.

Το λαμπρό παράδειγμα των ηρώων προγόνων μας ας αποτελέσει φωτεινό φάρο και για νέες νίκες.

Ο φασισμός ούτε είχε, ούτε πρέπει να έχει θέση στην κοινωνία, στα σχολεία , στη ζωή μας.

Να τον τσακίσουμε!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights