Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Οκτωβρίου 2021

Πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας για την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Μετά την συνάντηση του Εργατικού Κέντρου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου (βλ. σχετικό δελτίο τύπου ) και την εικόνα που αποκόμισε για την προοπτική επίλυσης επειγόντων προβλημάτων (παιδιατρική κλινική) αλλά και ανταλλαγές απόψεων με άλλους  φορείς,  αποφασίσαμε  να  καλέσουμε σε σύσκεψη  όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τα μέλη τους (γιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, ανέργους κλπ ) το Σάββατο 18 Οκτώβρη και ώρα  6μμ στην αίθουσα του Κέντρου.

Άποψη μας είναι ότι η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής  αλλά και των άλλων κλινικών, πρέπει να γίνει με άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Όλα τ’ άλλα είναι μπαλώματα που βοηθούν στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι περικοπές των σχετικών δαπανών για υγεία – πρόνοια στον προϋπολογισμό.

Χρειάζεται μαζικός αγώνας για ανατροπή αυτής της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της υγείας και διεκδίκηση ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χρ. Βεργίνη, επισκέφτηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας και του επέδωσε υπόμνημα σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα με τις εξετάσεις και την νοσηλεία των ανασφάλιστων και των οικογενειών τους. Επίσης θέσαμε ζήτημα προτεραιότητας την άμεση ανάγκη παιδιάτρου.

Ο κος Διοικητής για το πρώτο θέμα, μας είπε ότι με δικά του σημειώματα απαλλάσσονται της πληρωμής όσοι δεν δύνανται να πληρώσουν. Εκφράσαμε στον κο Διοικητή την αντίθεση μας και ζητήσαμε  οι άνεργοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να πηγαίνουν για νοσηλεία ή εξετάσεις στο Νοσοκομείο χωρίς  χρέωση ή σημειώματα δικά του, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για το θέμα της παιδιάτρου μας ενημέρωσε ότι θα…βγει προκήρυξη για μόνιμη θέση και για επικουρική. ( αυτό όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος των εργαζομένων ακούγεται όλα τα χρόνια χωρίς να γίνεται τίποτα). Αυτές οι προκηρύξεις  θα φέρουν αποτελέσματα από την νέα χρονιά…. Αντικρούσαμε την χρονοβόρα διαδικασία και επιμείναμε ότι χρειάζεται λύση ΑΜΕΣΗ.

Η σημερινή κάλυψη της μιας παιδιάτρου αφορά μόνο 11 μέρες του μήνα και τις άλλες τα περιστατικά  στέλνονται εκτός Λευκάδας.

Ο Διοικητής αντιπρότεινε  μέχρι τότε να καλείται  ιδιώτης παιδίατρος (που θα πληρώνεται με μπλοκάκι).  Αυτό όμως  δεν αποτελεί λύση αφού δεν θα μπορεί να κάνει εισαγωγή σε κανένα  περιστατικό.

Άποψη μας είναι η κάλυψη και του παιδιάτρου αλλά και άλλων ειδικοτήτων, να γίνει με προσλήψεις μονίμων και όλα τα’ άλλα είναι μπαλώματα. Βεβαίως την στιγμή που οι δαπάνες για υγεία πρόνοια πετσοκόβονται κάθε χρόνο, θα χρειαστεί αγώνας και διεκδίκηση για ανατροπή αυτής της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Γι’ αυτό   το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τα μέλη τους (γιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, ανέργους κλπ ) το Σάββατο 18 Οκτώβρη και ώρα  6μμ στην αίθουσα του Κέντρου.

 

Λευκάδα 15-10-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, σε μια περίοδο που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της επίθεσης της εργοδοσίας, θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων.

Η κατάσταση με την ανεργία χειροτερεύει συνεχώς και αφορά το σύνολο των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, θερίζει στην κυριολεξία τις λαϊκές οικογένειες.

Αυξάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι, κυρίως όμως φουντώνει η νεανική ανεργία.

Εκατοντάδες  άνεργοι στην Λευκάδα βρίσκονται εκτός προστασίας, χωρίς επίδομα, χωρίς βοήθεια. Το ίδιο γίνεται με τους μικροεπαγγελματίες και τους αγρότες.

Με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατροπές που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή τους.

Η περικοπή πιστώσεων και η προσπάθεια να λειτουργούν τα Νοσοκομεία με δικά τους έσοδα, ως επιχειρήσεις ΑΕ, δηλαδή με φθηνούς εργαζόμενους και ασθενείς – πελάτες μας βρίσκει αντίθετους.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν είναι καθόλου καλή. Οι περισσότερες κλινικές υπολειτουργούν και κάποιες μπορεί και να κλείσουν.

Υπάρχει έλλειψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Το πιο οξύτερο όμως πρόβλημα βρίσκεται στο τμήμα παιδιατρικής όπου η μια παιδίατρος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες.

Απαιτούμε γι’ αυτό ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ.

Επίσης προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. 

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους – ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της εμπλοκής των ΜΚΟ κ.ά.

Λευκάδα 14-10-2014

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“ΝΑΙ” από την ΕΛΜΕ Λευκάδας στην εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Τηλ.-FAX: 26450-24715 Email:elme.lefkadas@gmail.cοm Λευκάδα 15-5-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας που πραγματοποιήθηκε την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *