Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

Το γαρδέλι “έφαγε” την κάλπικη λίρα στις εκλογές της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

Το εύθυμο ταπεραμέντο και η εφευρετικότητα των Επτανησίων, αποδεικνύεται από ένα γνωστό Επτανησιακό ανέκδοτο όπου ο Νιόνιος, ζακυνθινός πολυτεχνίτης, προσπαθεί να πουλήσει ένα γαρδέλι για καναρίνι στο Γεράσιμο, ναυτικό και κορτάκια, που επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στην πατρίδα του την Κεφαλονιά και στη γυναίκα του, που έχει επιθυμήσει, και σκέφτεται τι δώρο θα της κάνει!

Μια φορά, λοιπόν, και ένα καιρό ένας Ζακυνθινός και ένας Κεφαλλονίτης συναντήθηκαν και ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη εμπορική δραστηριότητα, όταν ο πρώτος κατάφερε να πουλήσει ένα γαρδέλι ως καναρίνι και ο δεύτερος τον πλήρωσε με μια κάλπικη λίρα, μένοντας και οι δυο ικανοποιημένοι ότι είχαν πετύχει το σκοπό τους που δεν ήταν άλλος από την εξαπάτηση του… φίλου.

-“Μάκη μου, έχω ένα καναρίνι που στο κελάηδημα του άλλο δεν το φτάνει”
-“Νιόνιο μου, σίγουρα είναι έτσι; Θα ήθελα πολύ να το αποκτήσω”
-“Μάκη μου, όμοιό του δεν υπάρχει και το δίνω σε τιμή ευκαιρίας”
-“Ε, τότε να το αγοράσω. Πόσο κάνει;”
-“Για σένα Μάκη μου μια λίρα και το κλουβί δώρο”

Όταν ολοκληρώθηκε η εμπορική πράξη, αποχαιρετώντας ο ένας τον άλλο μέσα από το καράβι πρόσθεσαν…

-“Όποτε κελαηδήσει το γαρδέλι που σου πούλησα, να μου τηλεγραφήσεις”
-“Και συ όποτε αγοράσεις κάτι με την κάλπικη λίρα που σου έδωσα να μου το πεις”

Ο διάλογος αυτής της παλιάς ιστορίας αναβίωσε μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίου. Τα πρόσωπα, τα λόγια και οι τακτικές είναι εντελώς διαφορετικά (Συνέχεια).

Τρεις ψηφοφορίες απαίτησε η σημερινή διαδικασία που έγινε στην Κέρκυρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νησιών. Μονομάχοι ήταν οι δήμαρχοι Κερκύρας, Κώστας Νικολούζος, που συγκέντρωσε 6 ψήφους και Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, που επικράτησε του αντιπάλου του με 7 ψήφους και αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ. Από τα 15 μέλη του νέου ΔΣ παρόντα ήταν 14, ενώ βρέθηκε και 1 λευκό. Οι ψηφοφορίες ήταν μυστικές. Ο λόγος που σημειώθηκε η επανάληψη οφείλεται στο ότι κανείς από τους δυο δεν συγκέντρωσε τον αριθμό των 8 ψήφων και συνεπώς την απόλυτη πλειοψηφία. Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ότι νικητής αναδεικνύεται εκείνος που στην τρίτη ψηφοφορία απλά έχει πάρει τις περισσότερους ψήφους  (Συνέχεια)

Οριακά κονταροχτυπήθηκαν, όπως μάθαμε, οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  και στις δύο ψηφοφορίες για το ποιος θα επικρατήσει, μάλιστα αφετηρία τους είχαν την απόλυτη ισοπαλία!

Για την ανάδειξη μελών του ΔΣ  της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων 27 με 27

Για την ανάδειξη του νέου προεδρείου  της ΠΕΔ  5+1 με 6  επί συνόλου  δεκατεσσάρων ( σημ. απουσίαζε ο δήμαρχος Ιθάκης) μεταξύ αυτών και του δημάρχου Μεγανησίου κ. Παύλου Δάγλα.

Σημείωση ΜΝ: Τα αποσπάσματα των άρθρων και την φωτό  που  μας άρεσαν, τα δανειστήκαμε και τα κάναμε συρραφή από το site imeratzante.gr (πατώντας δεξιά των αποσπασμάτων μπορείτε να τα διαβάσετε ολόκληρα). Εμείς τα κόψαμε στα “μέτρα”  μας…

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Θανάσης Καββαδάς: «Η Κυβέρνηση δίνει λύσεις: Δυνατότητα εξαγοράς καταπατημένων ακινήτων όπως στο Νυδρί και τα Σύβοτα

Μειωμένο τίμημα υπό προϋποθέσεις» – Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights