Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Μαρτίου 2021

10.000 m3 άμμου στην παραλία του Αη-Γιάννη. Το τυράκι και η φάκα!

Οφείλουν σύσσωμοι οι φορείς της Λευκάδας και του Μεγανησίου, πλαισιωμένοι από τους δημότες να οργανωθούν για  να υπερασπιστούν την παραμονή και την  διάθεση  και του τελευταίου κόκκου άμμου στις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Ως «δώρο» στη νέα δημοτική αρχή χαρακτηρίζουν την ξαφνική μεταστροφή των υπηρεσιών και του Υπουργείου  άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την εναπόθεση της άμμου του διαύλου και την διάθεσή της.

Mία νέα ΚΥΑ  βρίσκεται, προς υπογραφή, στα συρτάρια του γραφείου του Αργύρη Ντινόπουλου · μια ΚΥΑ που ούτε λίγο – ούτε πολύ,  οδηγεί σε πλειστηριασμό το «φιλέτο» της άμμου που ήδη έχει  εξαχθεί από την αμόγγλωσσα και με πιθανούς πλειοδότες για την απόκτησή της: μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, ιδιωτικά νησιά, κέντρα θαλασσοθεραπείας κτλ,  αφού τα οικονομικά της ΠΙΝ δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδης ανάγκες λειτουργίας της , πόσο δε μάλλον να περισσεύουν για την δημοπράτησή της.

Μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που διαμορφώθηκε ερήμην των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης που καλά-καλά ακόμα δεν είναι γνώστης των λεπτομερειών της.

Οφείλει να προσέξει η νέα δημοτική αρχή μήπως αυτή η  ξαφνική μεταστροφή και η προσφορά της άμμου για την περιοχή του  Αη-Γιάννη εμμέσως  πλην σαφώς εκληφθεί ως αποδοχή  των όσων σχεδιάζονται  στο υπουργείο.

Οφείλει η Τοπική  Αυτοδιοίκηση σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο να βάλει κόκκινες γραμμές στις αποφάσεις για την αξιοποίηση των πόρων της, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για το που, πως και πότε αυτή θα  διαθέσει.

Οφείλει ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος να διαμαρτυρηθεί και να υποβάλει νέα ερώτηση  στην βουλή  προς τους εμπλεκόμενους Υπουργούς ,σχετικά με την αλλαγή  του σχεδιασμού που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Οφείλουν σύσσωμοι οι φορείς της Λευκάδας και του Μεγανησίου, πλαισιωμένοι από τους δημότες να οργανωθούν για  να υπερασπιστούν την παραμονή και την  διάθεση  και του τελευταίου κόκκου άμμου στις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Τη Δευτέρα ξεκινά στη Λευκάδα το Σεμινάριο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ξεκινά στη Λευκάδα το εξαήμερο Σεμινάριο Διά Βίου Μάθηση για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *