Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2019

Aνακοίνωση για τους κοινόχρηστους χώρους από τον δήμο Λευκάδας

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ομαλή λειτουργία της πόλης και των οικισμών, που συνδυάζει τη λειτουργία καταστημάτων παράλληλα με την απρόσκοπτη χρήση εκ μέρους του κοινού των κοινοχρήστων χώρων.

Τα κοινόχρηστα πράγματα είναι εκτός συναλλαγής και ανήκουν είτε στο δημόσιο (αιγιαλός, παραλία) είτε στους ΟΤΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση και την αξιοποίησή τους κατά τρόπο που να μην αναιρεί την κοινή χρήση (άρθρο 970 του ΑΚ) και να προάγει την κοινή ωφέλεια (άρθρο 969 του Α. Κ ).

Η εμπειρία δείχνει ότι στην πράξη, με την παραχώρηση σε ιδιώτες ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, η κοινή χρήση περιορίζεται σε υπέρμετρο βαθμό ή αποκλείεται τελείως.

Η επεκτατική πρακτική ορισμένων καταστηματαρχών που έχουν αδειοδοτηθεί, η αυθαίρετη κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, η μη τήρηση των όρων των αδειών που έχουν χορηγηθεί και οι αυθαίρετες κατασκευές, τείνουν να γίνουν καθεστώς σε όλη την έκταση του δήμου.

Επειδή η λειτουργία καταστημάτων και  επιχειρήσεων που αδειοδοτούνται από το δήμο και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, καλούμε τους επιτηδευματίες να συμμορφωθούν με τις χορηγηθείσες άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων και τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η Δημοτική Αρχή θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές και, σε περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών, θα προβαίνει στην αφαίρεση τους κοινοποιώντας πρόστιμα και δαπάνες αφαίρεσης στους παραβάτες.                                                                                                             

                                                                                                   

                                                                                                         Ο Αντιδήμαρχος

 

                                                                                                            Μάρκος Νικητάκης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «επιταγών εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» (VOUCHER)

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Λευκάδας ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι, προκηρύχθηκε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «επιταγών […]

Λίγες σκέψεις με αφομή την συντήρηση της πλωτής γέφυρας Λευκάδας(σχόλιο-άρθρο του Παναγιώτη.Ξ.Γληγόρη)

Τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την πλωτή γέφυρα Λευκάδας  και συγκεκριμένα με πρόβλημα λειτουργίας της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *