Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Ιουνίου 2023

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ελληνικής ομοσπονδίας κρίκετ και με τον εκπρόσωπο των Special Olympics

Συνάντηση περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ελληνικής ομοσπονδίας κρίκετ

Με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας κρίκετ συναντήθηκε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Οι κύριοι Ι. Νικήτας και Κ. Κατσώρας αναφέρθηκαν στις σημαντικές διοργανώσεις της ΕΛ.Ο.Κ που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα και  προσελκύουν αθλητές από την Ινδία, το Πακιστάν, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία και άλλα μέρη και βοηθούν σημαντικά στην προβολή της Κέρκυρας στο εξωτερικό.

Οι κύριοι Νικήτας και Κατσώρας επεσήμαναν στον περιφερειάρχη την αναγκαιότητα ενός κλειστού γηπέδου κρίκετ προτείνοντας μάλιστα μια ειδική κατασκευή χαμηλού κόστους που μπορεί να τοποθετηθεί με μικρές κατασκευαστικές παρεμβάσεις  σε χώρο που έχει ζητηθεί να παραχωρηθεί από το δήμο στη θέση Πλάντραφος στον Ποταμό. Πρότειναν επίσης και την προμήθεια παρόμοιων κατασκευών και για τα άλλα νησιά του Ιονίου προκειμένου να αναπτυχθεί και εκεί το άθλημα.

Ο περιφερειάρχης εμφανίστηκε θετικός προς αυτή την κατεύθυνση και ζήτησε πλήρη και τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική μελέτη προκειμένου να γίνουν προσπάθειες ένταξης του γηπέδου σε  χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

Συνάντηση και με τον εκπρόσωπο των Special Olympics στην  Κέρκυρα

Επίσης ο περιφερειάρχης συναντήθηκε και με τον εκπρόσωπο των Special Olympics στην  Κέρκυρα Β. Σουέρεφ, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια στο νησί για το αθλητικό πρόγραμμα των ατόμων με αναπηρία αλλά και στις διακρίσεις του Τάκη Σπίνουλα στους Πανευρωπαικούς αγώνες της Αμβέρσας. Ο κ. Σουέρεφ πρότεινε στον περιφερειάρχη την επέκταση του προγράμματος και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου ενώ ζήτησε από την Π.Ι.Ν. την παραχώρηση ενός γραφείου που θα στεγάζει το παράρτημα των Special Olympics στο νησί.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μηνυτήρια αναφορά στο Ναυτοδικείο του Πειραιά για τον Σκορπιό. Ζητά την διερεύνηση και ποινικών ευθυνών

Από τον Πλωτάρχη  που μήνυσε  τον Παπανδρέου  για εξαπάτηση ψηφοφόρων , διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και τυχόν άλλες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights