Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Φεβρουαρίου 2023

Eδώ δεν έχει λεφτά η ΠΙΝ να μεταφέρει σε διπλανές παραλίες την άμμο, στην Κέρκυρα τη θέλει ο Καλούδης!

ΠΡΟΣ

1. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο
2. Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Μωραίτη
2-10-2014

Ο άσπρος άμμος από την εκβάθυνση του δίαυλου της Λευκάδας να αγοραστεί για την επίστρωση των παραλιών Δασιάς και Ύψου.

1ο Θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης από την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ

Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριε Πρόεδρε,

Με βάση τον νόμο και το άρθρο 8 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν. περί δικαιωμάτων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σας ζητάμε να εγγράψετε στην αμέσως επόμενη 2ήμερη Σύνοδο του Π.Σ.Ι.Ν., σε σειρά που να μπορούν να συζητηθούν, τα εξής 2 θέματα:

1) Αγορά (ή δωρεά) του άσπρου άμμου (από τη Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) από την εκβάθυνση του δίαυλου της Λευκάδας για την επίστρωση και βελτίωση των παραλιών Δασιάς και Ύψου.
Εισήγηση: Από την εκβάθυνση του Δίαυλου της Λευκάδας έχουν συσσωρευθεί στη βόρεια παραλία της Λευκάδας λοφίσκοι από ωραία άσπρη άμμο, προερχόμενη (κυρίως) από τη παραλία του Αγίου Νικήτα. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στην οποία ανήκει ο άμμος προτίθεται να τον πωλήσει.

Η παραλία της Δασιάς ήταν τις δεκαετίες του 1950 και 1960, μετά το Saint Tropez, η πιο φημισμένη παραλία της Ευρώπης (κυρίως λόγω Club Meditarane και Castello).

Το στένωμα των παραλιών αυτών είτε από καταπατήσεις είτε από τη διαπλάτυνση του δρόμου σε βάρος της παραλίας του Ύψου από τη χούντα είτε από την θάλασσα, σε συνδυασμό με την επίρριψη σε αυτές πριν από μιάμισυ δεκαετία μαύρου ποταμίσιου άμμου (από τον Στραβοπόταμο), τις οδήγησε σε παρακμή και κατά συνέπεια τον τουρισμό γύρω από αυτές, όπου υπάρχουν γύρω στις 15.000 τουριστικές κλίνες με πτωτική ποιοτική πορεία κάθε χρόνο.

Τα άγονα και χωρίς φυσικές παραλίες Κανάρια Νησιά έχουν «κατασκευασθεί τουριστικά με άμμο που μετέφεραν και μεταφέρουν από την Αφρική.
Παραλίες της Αττικής φτιάχτηκαν με άμμο της Λευκάδας.
Θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία για τον τουρισμό της Κέρκυρας και εάν άμεσα δεν ληφθεί απόφαση και δεν δωρηθεί ή δεν αγορασθεί από τη Περιφέρεια και τον Δήμο Κερκυραίων η ωραία λευκή άμμος της Λευκάδας για να επιστρωθεί στις παραλίες Δασιάς και Ύψου.
Για τους λόγους αυτούς εισηγούμαστε τη λήψη απόφασης για:

Αγορά (ή δωρεά) του άσπρου άμμου (από τη Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) από την εκβάθυνση του δίαυλου της Λευκάδας για την επίστρωση και βελτίωση των παραλιών Δασιάς και Ύψου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μόσχος Κορασίδης, διαψεύδει τοπική ιστοσελίδα και επιβεβαιώνει τον κ. Ξ. Βεργίνη

Από το πολιτικό γραφείο του κ. Ξεν. Βεργίνη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση: Σύμφωνα με ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Μυρσίνης Τσίγκου και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights