Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιουνίου 2021

Απάντηση Περιφ/ρχη στο “ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 3 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

49100, Κέρκυρα

Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση περιφερειάρχη Ι.Ν. στην παράταξη «Ιόνιο Αρχιπέλαγος»

Αναγκαίο «εργαλείο» το Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο

Θα είναι έτοιμο πριν το Σεπτέμβριο

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, απαντώντας στην ανακοίνωση της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», αναφορικά με την πρόταση για εκπόνηση «Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου», δήλωσε:

«Παρά το ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας έρχεται στη δική μας αρμοδιότητα από την 1η Ιουλίου 2011, το χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μου και μέχρι σήμερα, φρόντισα να ενημερώνομαι τακτικά, να παρακολουθώ την πορεία των έργων και να συμβάλω στην απεμπλοκή ορισμένων, κυρίως δε να εξετάζω τη δυνατότητα ωρίμανσης νέων προς ένταξη έργων.

Πιστεύω ότι – έγκαιρα και πάντως πριν περιέλθει στην αρμοδιότητα της Αιρετής Περιφέρειας το ΕΣΠΑ – θέλησα να ενημερώσω το Περιφερειακό Συμβούλιο για το πρόγραμμα, την πορεία του και τις δυνατότητες που μας παρέχει.

Οι παρεμβάσεις και η κριτική των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου υπηρετούν το διάλογο και προωθούν λύσεις, όταν γίνονται στη βάση κατάθεσης προτάσεων και όχι στη λογική της αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», Ηλία Μπεριάτου, για εκπόνηση «Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου», όπως και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είπα, με βρίσκει σύμφωνο όχι μόνο διότι το απαιτεί το «Καλλικράτης» αλλά και γιατί είναι αναγκαίο εργαλείο.

Διευκρινίζω – ακόμη μια φορά – ότι, αφενός στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής μας υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο για τα νησιά μας και αφετέρου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται στην κατεύθυνση εκπόνησης σχεδίου.

Σίγουρα, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου – ανά νησί – θα υπάρξει η αναγκαία σύνθεση και η εκπόνηση του Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που θα είναι έτοιμο και πριν το Σεπτέμβριο, που είναι το χρονικό όριο που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη».

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *