Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2021

Παρατάθηκε για 3η φορά η προθεσμία περαίωσης του έργου για τον ΣΜΑ Λευκάδας

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (τακτική συνεδρίαση 15/9/2014) το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα του ΣΜΑ Λευκάδας (Έργο: «Κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων Λευκάδας»)  παίρνει 3η φορά παράταση. Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα του Πρακτικού της συνεδρίασης, ο Αντιδήμαρχος  κ. Γεώργιος Κούρτης αιτιολόγησε την εισήγησή του  για το εκτός ημερήσιας διάταξης του θέματος με το ότι ” η 2η παράταση λήγει στις 20/9/2014 και έως τότε δεν θα συνεδριάσει ξανά το ∆.Σ., άρα η απόφαση θα πρέπει να παρθεί στην παρούσα συνεδρίαση.”, συμπληρώνοντας επιπλέον ότι “η προέγκριση από την ∆ιαχειριστική Αρχή για την παράταση του έργου, πρωτοκολλήθηκε στο ∆ήµο µας στις 15/9/2014, ηµέρα συνεδρίασης του ∆ηµ. Συµβουλίου.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, κατά πλειοψηφία, µε είκοσι επτά (27)  ψήφους υπέρ και πέντε (5) λευκά, των κ.κ. Μαργέλη Σπυροπάνου, Καρφάκη Μαριάννας,  Βικέντιου Νικολάου, Κατωπόδη Ευανθίας και Σκληρού Παναγιώτη, αποφασίζει την συζήτηση εκτός ηµερήσιας διάταξης, για την χορήγηση 3ης παράτασης προθεσµίας περαίωσης του έργου.

«Πορεία του έργου – Λόγοι για τη χορήγηση της παράτασης

Το έργο έχει ήδη προχωρήσει περίπου κατά 50% βάσει των εργασιών που εκτελούνται στον ΣΜΑ Β. Λευκάδας, στα παλαιά σφαγεία.

1. Εκκρεµεί το έργο της επέκτασης του δικτύου της ∆ΕΗ, για τη ρευµατοδότηση του ΣΜΑ Νοτίου Λευκάδος.

2. Εκκρεµεί η βελτίωση του δρόµου πρόσβασης προς τον Νότιο ΣΜΑ, µε σκοπό την ασφαλή διέλευση µεγάλων οχηµάτων κατά τη λειτουργία το, η οποία καθυστέρησε λόγω της έντονης κακοκαιρίας του Απριλίου.

3. Εκκρεµεί σύνταξη και έγκριση του 2ου ΑΠΕ & ΠΚΤΜΝΕ.

Εισηγούµαι παράταση προθεσµίας του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ» αναδόχου εργολάβου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. µε δ.τ.  «ΛΑΜ∆Α ΤΕΧΝΙΚΗ», για διάστηµα τριών (3) επιπλέον µηνών για τους λόγους που περιγράφηκαν αναλυτικά.»

Μετά τα παραπάνω και διαλογική συζήτηση, το ∆.Σ. κατά πλειοψηφία, µε είκοσι επτά (27) ψήφους υπέρ και πέντε (5) λευκά, των Μαργέλη Σπυροπάνου, Καρφάκη Μαριάννας, Βικέντιου Νικολάου, Κατωπόδη Ευανθίας και Σκληρού Παναγιώτη, αποφασίζει:

Την χορήγηση 3ης παράτασης προθεσµίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή σταθµών µεταφόρτωσης απορριµµάτων Λευκάδας», αναδόχου εργολάβου Γεωργίου Λάππα & ΣΙΑ Ο.Ε. µε δ.τ. «ΛΑΜ∆Α ΤΕΧΝΙΚΗ», µε αναθεώρηση, για διάστηµα τριών (3) επιπλέον µηνών για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται στην εισήγηση.

Η απόφαση αυτή πήρε αρ.267/2014.»

 

ΠΗΓΗ: ΔΙΑΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το έγκλημα του ξεπουλήματος της δημόσιας γης μέσω ΤΑΙΠΕΔ στα Ιόνια – Η περίπτωση της Λευκάδας (του Χρήστου Παπαδόπουλου*)

Η τροϊκανή συγκυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει ρίξει τη χώρα στο βάραθρο των μνημονίων της  καταστροφής που φτωχοποιούν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *