Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2022

“Δεν θα αποδεχτούμε τη μεταφορά του Ναυτικού Οχυρού στον Ερημίτη”

Με δήλωσή του αναφορικά με την μεταφορά του ναυτικού οχυρού στην περιοχή του Ερημίτη ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος επισημαίνει ότι «η σπουδή με την οποία ενεργεί Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ και κυβέρνηση έξω από βασικές συνταγματικές διατάξεις, όσον αφορά το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μας αναγκάζει για μια ακόμα φορά να επισημάνουμε ότι είναι στρατηγικής σημασίας για την περιφέρεια μας, η προστασία αυτού του μοναδικού περιβάλλοντος των νησιών μας, των υποδομών και των φυσικών τους πόρων.  Για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας, με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, σε μια ισόρροπη αναπτυξιακή προοπτική, σε σύγκρουση με κάθε νέο – αποικιακή λογική και πολιτικές της «αρπαχτής».

Ύψιστης σημασίας ζήτημα επίσης, για την νέα περιφερειακή αρχή των Ιονίων Νησιών, αποτελεί και η ασφάλεια των νησιών μας και των στενών τους στις παραμεθόριες περιοχές και στα διαπόντια, σαν βασική αναπτυξιακή προϋπόθεση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε αντίθετοι με την μεταφορά του Ναυτικού Οχυρού, στον Άγιο Στέφανο Σινιών, Β.Α. της Κέρκυρας, σε άλλη θέση σαφώς υποδεέστερη, που σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του Γ.Ε.Ν. «η μετακίνησή του σε άλλο μέρος δεν εξασφαλίζει σε καμιά περίπτωση αντίστοιχο επιχειρησιακό ισοδύναμο και δεν μπορεί να μεταφερθεί».

Σε συνέπεια με τα παραπάνω, κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να αποδεχτούμε την μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού στην περιοχή «Ερημίτης» (Αγ. Στέφανος Σινιών Κέρκυρας) που θα υποβαθμίσει την ασφάλεια των στενών Β.Α. της Κέρκυρας προς εξυπηρέτηση των καταστροφικών «επενδυτικών» σχεδίων του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Με την ευκαιρία κάνουμε επίσης σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο «Ερημίτης» αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα, στοιχείο της φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Κέρκυρας και ασύγκριτο πλεονέκτημα για την τοπική οικονομία, και την τοπική τουριστική ανάπτυξη, στη βάση της ποιότητας και της μικρής κλίμακας υποδομών, που μπορεί να αντέξει η περιοχή, και δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. προωθώντας παράλληλα σχέδιο για την προστασία του και την ανάδειξή του σε οικολογικό πάρκο.

(ΔΤ)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *