Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Προσφορά σχολικών ειδών από τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας σε παιδιά πολυτεκνικών οικογενειών

Ό πρόεδρος του Ρ.Ο.Κερκύρας Γεώργιος Μπούζας με τον αντιπρόεδρο του ΕΕΣ (Τμήμα Κερκύρας) κ. Κων/νο Μοσχονά και την κοιν. Λειτουργό κα Έμιλυ Κωστελέτου.

Ολοκληρώθηκε η προσφορά σχολικών ειδών από τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας σε 100 παιδιά πολυτεκνικών οικογενειών σε συνεργασία με το Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Κέρκυρας. Στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες  που πολλές φορές και τα «βασικά» καλύπτονται δύσκολα, ο Όμιλος  αποφάσισε να στηρίξει το τμήμα των συμπολιτών μας, που μαζί με τους ανέργους, δέχεται το βαρύτερο πλήγμα. Αξιοποιήθηκε η λίστα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος γνωρίζει ιδιαίτερα τις ανάγκες καθώς προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση τρόφιμα, ώστε να υπάρξει η βεβαιότητα ότι η προσφορά θα πιάσει τόπο και θα κατευθυνθεί εκεί όπου υπάρχει διαπιστωμένα ανάγκη. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα μέσω των γραφείων του Ερυθρού Σταυρού, με την πλήρη συνεργασία των αρμοδίων στελεχών του, δόθηκαν σχολικές τσάντες γεμάτες με τα απαραίτητα σχολικά είδη στους δικαιούχους, αποτελώντας μια ευχάριστη έκπληξη γι΄ αυτούς.

Παραμένει δε σε ισχύ, μέχρι την 10η Οκτωβρίου 2014, η προκήρυξη της υποτροφίας για συμπολίτη μας που σπουδάζει ή πέτυχε φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και  σε αναγνωρισμένο Ίδρυμα εκτός του νησιού μας. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Ευγ. Βουλγάρεως 63  (κ. Γεώργιος Μπούζας, 1ος Όροφος) το Φροντιστήριο Μ.Ε. “Παιδεία”,  (κ. Γεώργιος Πανδής) στην οδό Γεωργίου Σαμαρτζή 1, πλ. Σαρόκο, είτε από την ιστοσελίδα του Ρ.Ο. Κερκύρας: www.rotary-kerkyra.com.

Ακόμη σε ειδική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου έγινε παρουσίαση του νέου βιβλίου του ροταριανού Λουκιανού Ζαμίτ, «Στην Κορέα και την Ιαπωνία», στο οποίο ο συγγραφέας εξιστορεί τη συμμετοχή του, με

Ο συγγραφέας ροτ. Λουκιανός Ζαμίτ του με το μετάλλιο που του απενεμήθη από τον Πρέσβη της Κορέας.

γλαφυρότητα και ειλικρίνεια, στον πόλεμο της Κορέας. Δεν περιορίζεται όμως σε αυτό καθώς δίνει πληθώρα στοιχείων για τις δυο χώρες και θέτει πάντα επίκαιρους προβληματισμούς γύρω από την χρησιμότητα του πολέμου και τις συνέπειές του, την χρήση της πυρηνικής ενέργειας κ.α. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα μετάλλια που απέκτησε, με πιο πρόσφατο αυτό που του απενεμήθη από τον Πρέσβη της Κορέας στην Κέρκυρα, σε τιμητική εκδήλωση, όπως και ενθύμια εκείνης της εποχής: φιγούρες παραδοσιακών Ιαπώνων και ένα πορτραίτο πάνω σε κεραμικό πιάτο από Ιάπωνα καλλιτέχνη. Ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Κερκύρας Γεώργιος Μπούζας σε αναγνώριση της προσφοράς του στον  Όμιλο για άνω των σαράντα ετών, του απένειμε τιμητικό δίπλωμα. Με το ίδιο δίπλωμα τιμήθηκαν και οι ροταριανοί Ευάγγελος Κασταμονίτης και Δημήτριος Παπαδάτος, οι οποίοι υπηρετούν τις αρχές του Διεθνούς Ρόταρυ για προσφορά υπεράνω εαυτού, επίσης για σαράντα και πλέον έτη.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *