Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Η ανακρίβεια στην ανακοίνωση-δήλωση της δημοτικής παράταξης “Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον” σχετικά με τα βοθρολύματα

Μέρες αναμέναμε το έγγραφο που αποδεικνύει την ορθότητα της απόφασης του νέου δημάρχου Μεγανησίου κ. Παύλου Δάγλα, να μην επιτρέψει να διαιωνίζεται η παράνομη εναπόθεση των βοθρολυμάτων   στην περιοχή Σκίζα.

Το έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας αποδεικνύει ότι η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης παράταξης του πρώην δημάρχου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνου “Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον” τουλάχιστον στο σκέλος που αναφέρεται στα βοθρολύματα, είναι το λιγότερο ανακριβής.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Εμείς δεν λέμε ότι λύσαμε το θέμα. Όμως το ελαχιστοποιήσαμε, περιβαλλοντικά και αισθητικά, όπως παραδέχθηκε και το δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί ο προηγούμενος Δήμαρχος από κάποιον «ευαίσθητο» δημότη μας και αθωώθηκε” . (Δείτε την ολόκληρη εδώ).

Σύμφωνα λοιπόν με την υπ΄αριθ. 781/2013, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας έπαυσε υπό όρους την ποινική δίωξη του τέως δημάρχου Ευστ. Ζαβιτσάνου κατά το άρθρο 4.1 του προσφάτως ψηφισμένου νόμου 4043/12 για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και των φυλακών της χώρας και αφορούσε αδικήματα που τελέσθηκαν μέχρι 31/12/2011 (σύμφωνα με το κατηγορητήριο το αδίκημα έγινε το 2008)  δεχόμενο ότι δεν είχε πρόθεση κι όχι ότι δεν ρύπαινε το περιβάλλον, άρα εμπίπτει στις κατηγορίες του προαναφερθέντος νόμου.

Στο ίδιο άρθρο του ίδιου νόμου αναφέρεται ότι στην περίπτωση των πλημμελημάτων, εάν ο υπαίτιος υποπέσει στο ίδιο αδίκημα μέσα στο ίδιο χρόνο, η ποινική  δίωξη συνεχίζεται κανονικά, πράγμα που γνώριζε ο “ευαίσθητος” δημότης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση και δεν αιτήθηκε την ποινική δίωξη του δημάρχου με νέα καταγγελία,  αφού ούτως ή άλλως έρχονταν εκλογές.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο Δήμος Μεγανησίου δεν διαθέτει την Ε1β/221/65 απαραίτητη άδεια για την διάθεση λυμάτων κι επομένως κάθε απόρριψη ή εναπόθεση κι από οποιονδήποτε δήμαρχο διώκεται ποινικά (μάλιστα επειδή υπάρχει προηγούμενο πολύ πιθανόν να του καταλογιστεί δόλος). Αυτά τα λίγα αναζητώντας τα πραγματικά περιστατικά και την πλήρη αλήθεια.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *